CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Recomanda >  


Autor: Gheorghe Stroia         Publicat în: Ediţia nr. 234 din 22 august 2011        Toate Articolele Autorului

Colecţia LIRIK, a editurii Armonii Culturale, anunţă o nouă apariţie editorială: EMIL DRUNCEA – INSULA DE CUVINTE (poeme)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Din colecţia LIRIK a Editurii Armonii Culturale, vă semnalăm o nouă apariţie editorială: EMIL DRUNCEA – INSULA DE CUVINTE (poeme). Placheta conţine un număr de 36 de poeme, având o prefaţă apreciativă, alcătuită de scriitoarea şi publicista Maria Diana Popescu, redactor al prestigioasei reviste de cultură Agero Stuttgart. „Tonalităţile ideatice sunt varii personaje, ce-şi joacă rolul pe scena vieţii, cu devoţiune şi talent. Insula pe care o construieşte Emil Druncea este un tărâm realist-magic, ascuns de insinuantele-i ceţuri lirice. Pe această insulă a cuvintelor, supusă intemperiilor, se poate găsi refugiu şi, implicit, protecţie. Subtilele sale personaje îşi exersează abilităţile, creînd magia prin care realitatea este esenţializată, valorizată. Fără a abuza de un limbaj pseudo-erudiţionist, „Insula de cuvinte” construieşte stări, tensiunea manifestând un evident crescendo liric. Fără a intenţiona să delimiteze graniţa dintre realitate şi ficţiune, prin confruntarea dintre eul auctorial şi eul autobiografic, poemele „Insulei de cuvinte” împrumută din „lirismul” reprezentărilor lui Kush, ori chiar din „dilematica” pânzelor lui Molev. Abstract şi real, într-un amalgam plin de forţă şi culoare, peste care va străluci, cu siguranţă, pânza unui (mult)aşteptat curcubeu: poezia autentică.” (Postfaţă, Gheorghe A. Stroia) 
  
Despre... 
  
Editura Armonii Culturale a fost fondată la Adjud, la 15 iunie 2011 (la 122 de ani de la trecerea în nefiinţă a Luceafărului), cu scopul de a promova cultura scrisă valoroasă şi originală, de a răspândi în lume veşti despre genialitatea românilor de pretutindeni. Născută dintr-o necesitate, editura Armonii Culturale îşi propune să editeze cărţi, de o calitate excepţională (prin conţinut şi prezentare grafică) şi la preţuri fără concurenţă. Procesul de editare calitativ-superior, interactiv, desfăşurat în lumina respectului cuvenit autorilor acceptaţi spre publicare, are ca rezultat un produs finit: CARTEA, ce întruneşte toate calităţile dorite de autor , un produs finit atent supravegheat de editorii noştri. O realizare Armonii Culturale, care va face cinste - cu certitudine - tuturor! 
  
Până în acest moment, editura Armonii Culturale a inaugurat, cu noi titluri de carte următoarele colecţii (vor urma, cu siguranţă, altele):  
  
• ERUDIT (carte şcolară, ştiinţifică şi enciclopedică): 
  
o Adina Voica Sorohan – Textul liric: abordare transdisciplinară (nivel liceal); 
  
• LIRIK (poezie): 
  
o Andreea – Maria Dănilă, Femeia de zăpadă; 
  
o Ionel Marin – Picături de timp; 
  
o Speranţa Miron – Glezna Timpului; 
  
o Capricii Efemere – antologie de poezie Cleopatra; 
  
• EPOSS (proză, eseu, jurnal, roman): 
  
o Aga Lucia Selenity – Domnişoara Kitty (poveste); 
  
o Ion Lazăr da Coza – Apusul îngerilor (povestiri); 
  
o Elena Toma – Noaptea nu va mai fi acolo (jurnal autobiografic). 
  
• EXEGESIS (analize şi comentarii, critică şi eseistică literară): 
  
• MAGIC(caiete şcolare): 
  
o Maricica Stroia - Roco şi Creionul fermecat în lumea ... (caiete speciale pentru preşcolari) – domeniile: limbă şi comunicare, ştiinţă (activităţi matematice şi cunoaşterea mediului), om şi societate, pentru nivelul I (3-5 ani) şi nivelul II (5-7 ani) – seturi a câte 4 caiete; 
  
Editura ARMONII CULTURALE 
  
Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627 sau 0733-636.116, e-mail: editura@armoniiculturale.ro, web: www.armoniiculturale.ro 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Colecţia LIRIK, a editurii Armonii Culturale, anunţă o nouă apariţie editorială: EMIL DRUNCEA – INSULA DE CUVINTE (poeme) / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 234, Anul I, 22 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!