AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Recomanda >  


Autor: Gheorghe Stroia         Publicat în: Ediţia nr. 326 din 22 noiembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Colecţia EPOSS, a editurii Armonii Culturale, anunţă o nouă apariţie editorială: GEORGE PEAGU-
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Din colecţia EPOSS a Editurii Armonii Culturale, vă semnalăm o nouă apariţie editorială: GEORGE PEAGU - "Cu capra prin Bucureşti" (povestiri umoristice). Iată ce spune critica literară despre povestirile umoristice ale povestitorului bucureştean: „Ce-aţi zice să vedeţi pe Bulevardul Magheru din Bucureşti, un ţăran cu pălărie de paie, plimbînd de lesă o capră, aşa cum orăşenii (în special doamnele) plimbă câinii. Vă închipuiţi ce tărăşenie ar ieşi dacă un Rotweiler ori un Ciobănesc german ar lătra capra iar aceasta ar încerca să-i împungă cu coarnele pe agresorii canini, şi ce efort ar depune stăpânii patrupedelor ca să-i stăpânească. Asemenea povestiri năstruşnice şi „Scrisori către Vintu” a publicat George Peagu în revistele Luceafărul şi Rebus spre deliciul cititorilor.” (Lucian Gruia) sau „Iată că a dat Dumnezeu ca George Peagu să-şi adune în volum o parte din povestirile publicate prin revistele ultimilor ani, înfăşişându-ni-se şi în ipostaza de prozator, care, cum se poate uşor constata prin lectură, îl prinde la fel de bine ca şi aceea de poet (....) Şi mai practic, pe urmele lui Creangă, care a înzestrat literatura română cu acel bildungsroman deghizat sub titlul AMINTIRI DIN COPILĂRIE, George Peagu îşi aminteşte drăcăriile, drăciile, năzdrăvăniile, poznele, boacănele (el le numeşte minuni) pe care le face un copil (care poate fi el însuşi ori poate fi un copil universal, cum ar fi zis G. Călinescu) şi compune un text care referă despre ele (...) Cu această apariţie, George Peagu se ilustrează ca prozator de mare talent şi îşi completează biografia de scriitor cu un capitol prea puţin cunoscut. Să vedem ce surprize ne va aduce autorul în continuare!” (Marcel Crihană).  
  
Portofoliu editorial Armonii Culturale: 
  
Editura Armonii Culturale a fost fondată la Adjud, la 15 iunie 2011 (la 122 de ani de la trecerea în nefiinţă a Luceafărului), cu scopul de a promova cultura scrisă valoroasă şi originală, de a răspândi în lume veşti despre genialitatea românilor de pretutindeni. Născută dintr-o necesitate, editura Armonii Culturale îşi propune să editeze cărţi, de o calitate excepţională (prin conţinut şi prezentare grafică) şi la preţuri fără concurenţă. Procesul de editare calitativ-superior, interactiv, desfăşurat în lumina respectului cuvenit autorilor acceptaţi spre publicare, are ca rezultat un produs finit: CARTEA, ce întruneşte toate calităţile dorite de autor , un produs finit atent supravegheat de editorii noştri. O realizare Armonii Culturale, care va face cinste - cu certitudine - tuturor! 
  
Până în acest moment, editura Armonii Culturale a inaugurat, cu noi titluri de carte următoarele colecţii (vor urma, cu siguranţă, altele):  
  
COLECŢIA ERUDIT (carte şcolară, ştiinţifică şi enciclopedică): 
  
1.Adina Voica Sorohan – Textul liric: abordare transdisciplinară (nivel liceal); 
  
COLECŢIA LIRIK (poezie): 
  
1.Andreea – Maria Dănilă, Femeia de zăpadă; 
  
2.Ionel Marin – Picături de timp; 
  
3.Speranţa Miron – Glezna Timpului; 
  
4.Capricii Efemere – antologie de poezie Cleopatra (Casa Gândului); 
  
5.Emil Druncea – Insula de Cuvinte; 
  
6.Gheorghe A. Stroia – Metamorfice stări/ Metamorphical states; 
  
7.Veronica Oşorheian - Anotimp cernut. 
  
8. Victor Burde – Descântec de rouă 
  
9. Felicia Feldiorean (Munster, Germania) – Petale de suflet 
  
10. Liviu Ofileanu – cinderella & alte marşuri funebre (poeme) 
  
11. Dorina Şişu ( Dublin, Iralnda) – Intuiţia rătăcirii mele (versuri) 
  
COLECŢIA EPOSS (proză, eseu, jurnal, roman): 
  
1.Aga Lucia Selenity – Domnişoara Kitty (poveste); 
  
2.Ion Lazăr da Coza – Apusul îngerilor (povestiri); 
  
3.Elena Toma – Noaptea nu va mai fi acolo (jurnal autobiografic). 
  
COLECŢIA EXEGESIS (analize şi comentarii, critică şi eseistică literară): 
  
1.Gheorghe A. Stroia – Dincolo de vitralii (aprecieri critice); 
  
COLECŢIA MAGIC(învăţământ preşcolar): 
  
1.Maricica Stroia - Roco şi Creionul fermecat în lumea ... (caiete speciale pentru preşcolari) – domeniile: limbă şi comunicare, ştiinţă (activităţi matematice şi cunoaşterea mediului), pentru nivelul I (3-5 ani) şi nivelul II (5-7 ani) – seturi a câte 3 caiete; 
  
2.Maricica Stroia - Să exersăm cu Roco şi Creionul fermecat - Caiet de exerciţii grafice şi scriere, pentru preşcolari 
  
3.Maricica Stroia - Roco şi Creionul fermecat în lumea ... ANOTIMPURILOR (carte de colorat interactivă), ... FORMELOR GEOMETRICE (carte de colorat), ... FRUCTELOR ŞI LEGUMELOR (carte de colorat). 
  
4. Gina Cobileac - Sănătos de vrei să fii (educaţie pentru sănătate); 
  
COLECŢIA FANTASY (literatură science-fiction): 
  
1.Petru I. Szabo – Misiune printre stele (odisee spaţială); 
  
Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, sau pe pagina web, la următoarele date de contact: Editura ARMONII CULTURALE, Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627 sau 0733-636.116, e-mail: editura@armoniiculturale.ro, web: www.armoniiculturale.ro 
  
Editor Gheorghe A. Stroia 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Colecţia EPOSS, a editurii Armonii Culturale, anunţă o nouă apariţie editorială: GEORGE PEAGU- Cu capra prin Bucureşti (povestiri umoristice) / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 326, Anul I, 22 noiembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!