AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comunicate >  


Autor: Gheorghe Stroia         Publicat în: Ediţia nr. 217 din 05 august 2011        Toate Articolele Autorului

Colecţia LIRIK, a Editurii ARMONII CULTURALE, anunţă o nouă apariţie editorială: FEMEIA DE ZĂPADĂ (poeme) a ANDREEI-MARIA DĂNILĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Colecţia LIRIK , a editurii Armonii Culturale, anunţă o nouă apariţie editorială: ANDREEA-MARIA DĂNILĂ - "FEMEIA DE ZĂPADĂ"(poeme). Volumul de debut al tinerei profesoare sebeşene, conţine versuri de o maturitate lirică rară, dublate de eleganţă, stil şi o profunzime aparte, prevestind un destin poetic prolific, de o certă valoare literară. 
  
„Femeia de zăpadă” este o carte a dorurilor nescrise, al căror timp de ieşire la lumină a sosit. Printre tenebre şi angoase, printre lumini şi străfulgerări mirate, construind şi dărâmând – în acelaşi timp - ziduri, mugurul firav al ierbii, plăpând şi bucuros, încearcă să străbată întunericul şi să guste din lumină. Stările despre care se scrie în carte sunt: iluzia, oniricul, delirul creativ, dansul eteric, exerciţiul hermeneutic, eul muribund, elixir, agonie, resemnare, metamorfoză, efuziuni, transfigurare. Sunt stări uneori exprimate febril, cu patos, în detrimentul raţiunii, prin versuri care tulbură, emoţionează, stârnesc în inimă furtuni electro-magnetice, ca răzvrătiri ale umanului siderat. 
  
Andreea Dănilă creează, prin poezia sa, un univers ezoteric, misterios, însă nesupus unori rigori ori canoane. Spiritul său este liber: liber să scrie ce simte, liber să scrie ce gândeşte ... liber (şi atât!). Cu o încăpăţânare, uneori ostentativă, se construiesc în faţa ochilor miraţi ai cititorului portaluri către o altă lume. O lume nouă, idilică, în care cuvântul este stăpân şi prin care se naşte totul, inclusiv fiinţa. Cuvântul – „care pe toate le poate şi pe toate le împlineşte”. 
  
Iată, spre exemplificare, câteva dintre versurile pe care Andreea, ca un fin bijutier, încearcă să le sculpteze în filigranul simţurilor, pentru a crea, prin scrierile sale – cititorului său – motive de dependenţă: „simt cuvintele sub piele/ ca nişte viermi hrăniţi din/ tot ce e dincolo de trupul meu/ şi simt că le e creşterea imparabilă/ le e bine la lumina sufletului meu/ se cuibăresc inflorescent/se oglindesc / tremurând în lobul ocular” (eflux de cuvinte); ard!/ sărutul nefast/ dintre suflet şi gând/ a fost aproape de/ incest (incest); „aud gândurile/ tropotind prin mine/ ca un cal în galop/ îndreptat spre neştiutul/ zilelor ce vor veni/ poate plecate tot în galop” (stare imaginară); „sângele mi-a colorat trupul/ mi-a înfundat urechile/ maci pe câmpii de moarte/ mi-am înfipt unghiile ca nişte cuie/ în lutul încă moale al trupului” (reflectări thanatice). 
  
Despre... 
  
Editura Armonii Culturale a fost fondată la Adjud, la 15 iunie 2011 (la 122 de ani de la trecerea în nefiinţă a Luceafărului), cu scopul de a promova cultura scrisă valoroasă şi originală, de a răspândi în lume veşti despre genialitatea românilor de pretutindeni. Născută dintr-o necesitate, editura Armonii Culturale îşi propune să editeze cărţi, de o calitate excepţională (prin conţinut şi prezentare grafică) şi la preţuri fără concurenţă. Procesul de editare calitativ-superior, interactiv, desfăşurat în lumina respectului cuvenit autorilor acceptaţi spre publicare, are ca rezultat un produs finit: CARTEA, ce întruneşte toate calităţile dorite de autor , un produs finit atent supravegheat de editorii noştri. O realizare Armonii Culturale, care va face cinste - cu certitudine - tuturor! 
  
Până în acest moment, editura Armonii Culturale a inaugurat, cu noi titluri de carte următoarele colecţii (vor urma, cu siguranţă, altele):  
  
ERUDIT (carte şcolară şi carte ştiinţifică şi enciclopedică); 
  
LIRIK (poezie); 
  
EPOSS (proză, eseu, jurnal, roman); 
  
EXEGESIS (analize şi comentarii, critică şi eseistică literară). 
  
Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, sau pe pagina web (www.armoniiculturale.ro/editura), la următoarele date de contact: 
  
GEOCOSYNUS EDUCATIONAL GROUP 
  
Editura ARMONII CULTURALE 
  
Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea 
  
telefon fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627, 0733-636.116 
  
e-mail: editura@armoniiculturale.ro,  
  
web: www.armoniiculturale.ro 
  
Editor 
  
Gheorghe A. Stroia 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Colecţia LIRIK, a Editurii ARMONII CULTURALE, anunţă o nouă apariţie editorială: FEMEIA DE ZĂPADĂ (poeme) a ANDREEI-MARIA DĂNILĂ / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 217, Anul I, 05 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!