AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 1035 din 31 octombrie 2013        Toate Articolele Autorului

CLONA DE HÂRTIE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Cu înfrigurarea unui inculpat, Dio citi pentru prima oară tot ceea ce scrise autorul în cele peste o sută de pagini ale romanului său. Şi-stupoare !- nu se recunoscu nici pe departe. Nici de (foarte) aproape.  

Multe dintre evenimentele ale căror protagonist bănuise că era, fuseseră prezentate trunchiat, fără cap sau doar în coadă de peşte.  

Şi însuşi el, Dio, părea de nerecunoscut. O simplă clonă a sa de hârtie, de litere , ori -dracu s-o pieptene!- de impulsuri electromagnetice, îi trăia biografia pe sărite, după bunul plac al autorului !  

URGENT trebuie să aibă loc o discuţie faţă către faţă cu autorul!!! Altfel , nu se mai poate!  

Simţea că se sufocă. Sângele său albastru îi zvâcnea în tâmplele înroşite de revoltă : DE CE MI SE-ÎNTÂMPLĂ TOCMAI MIE ASTA!?!  

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------...  

- EU te-am creat, eu te distrug!  

- NU cred că se mai poate. Ce părinte şi-ar ucide propriul copil?  

- TU nu eşti copilul meu! Şi-apoi ce fel de copil mi-ai putea fi tu : eşti ba la liceu, ba la grădiniţă, ba eşti profesor, ba informator! Umbli brambura, şi prin biografia, şi prin imaginaţia mea!  

- SUNT creaţia ta!  

- Ia mai lasă-mă-n pace! Eşti doar proiecţia unui manuscris pe care l-am găsit şi pe care- ascultă-mă bine- l-am şi pierdut!  

- Prin urmare eu nici nu exist. Domnule autor, cred că eşti nebun! Locul dumitale e la balamuc!  

- Fii, te rog , mai civilizat!  

- Ia mai du-te-n pizda mă-tii de autor parşiv ce eşti!  

- STOP! Opriţi înregistrarea!...  

Da, tăcerea ne poate vindeca de toate relele, numai de Dumnezeu, nu!  

 

 

Costel Zăgan, DEŞERTUL DE CATIFEA (108)  

 
 
Referinţă Bibliografică:
CLONA DE HÂRTIE / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1035, Anul III, 31 octombrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!