CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Cugetari >  


Autor: Ion Untaru         Publicat în: Ediţia nr. 1025 din 21 octombrie 2013        Toate Articolele Autorului

Citate memorabile (18)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

18- Dumnezeu odihneşte in inimile celor blanzi, iar sufletul tulburat este scaun pentru diavoli. Sf. Ioan Scararul  

- Copilul e ca aluatul: ce-ai frământat, aceea creşte. Proverb rusesc.  

- Rugăciunea este mijlocul prin care se revarsă în sufletul nostru lumina.Vladimir Lossky  

- Fii pentru fratele tau un model, nu un judecator. Avva Pimen  

- Este cu neputinţă să dobândim inţelepciunea fără să trăim într-un mod înţelept Sf Grigorie de Nazians  

- Nu mâncărurile sunt rele, ci lăcomia pântecelui; nici facerea de prunci, ci curvia; nici banii, ci iubirea de bani; nici slava, ci slava deşartă. Iar dacă-i aşa, nimic nu e rău din cele ce sunt, decât reaua întrebuinţare. Sf. Maxim Mărturisitorul  

- Sinceritatea e de sticlă, discreţia, de diamant.Andre Malraux  

- Rugăciunea este mijlocul prin care se revarsă în sufletul nostru lumina.Vladimir Lossky  

- Când un om bun nu primeşte obiceiurile celor răi, chiar dacă ar trăi împreuna cu ei, nu este nici un pericol. Fericitul Augustin  

- Trebuie să citim Biblia aşa cum un tânăr citeşte scrisoarea de la iubita lui, bucurându-se la gândul că aceasta este scrisă pentru el. S. Kierkegaard  

- Dacă trupul este alcătuit din ceea ce mănâncă, omul devine ceea ce crede. Alexandru Ulea  

- Unde se termina rugaciunea, incepe pacatul Sf Efrem Sirul  

p"Y <o"f X"b Trebuchet MS">- Du-te si vezi daca preotul este in satul lui! Dar sa nu-i faci nimic.  

 

Slujitorul a plecat si l-a gasit pe preot in biserica savarsind Sfanta Liturghie. Slujitorul s-a intors si a spus episcopului.  

- E in sat si l-am gasit facand Sfanta Liturghie.  

Episcopul s-a suparat si mai mult pe el si s-a jurat:  

- Maine il voi duce la inchisoare cu mai multa necinste.  

In noaptea spre luni i s-a aratat preotului din nou tanarul din noaptea trecuta si i-a spus:  

- Haide sa mergem acolo unde episcopul te-a inchis in oras.  

L-a luat si l-a dus iarasi, l-a bagat in inchisoare, fara sa simta paznicul inchisorii.  

A doua zi dimineata afla episcopul de la paznic ca preotul e in inchisoare fara sa stie ceva. Episcopul a trimis ca sa afle de la preot cum a iesit din inchisoare si cum a intrat din nou fara stirea paznicului.  

- Un slujitor tanar. a spus, foarte frumos la chip si frumos imbracat al episcopiei, dupa cum spunea el, mi-a deschis si m-a dus impotriva voii mele, pana la o mila de sat. Asta noapte a venit din nou si m-a adus inapoi.  

Episcopul a strans pe toti slujitorii episcopiei, preotul insa n-a recunoscut pe nici unul din ei.  

Atunci episcopul a inteles ca ingerul lui Dumnezeu a facut asta, ca sa nu-i fie ascunsa deloc virtutea batranului, ci sa o cunoasca toti si sa slaveasca pe Dumnezeu, care slaveste pe robii Sai. Dupa ce episcopul s-a intarit sufleteste cu privire la preot l-a slobozit in pace, spunand multe cuvinte grele impotriva celor care l-au hulit.  

CAPITOLUL 109  

VIATA LUI AVVA GHEORGHE CARE NU SE INFURIA  

Despre avva Gheorghe, staretul manastirii lui avva Teodosie, ne povestea noua avva Teodosie, ucenicul lui cel bun, bland si smerit, care a ajuns episcop al Capitoliadei, zicand:  

Am stat impreuna cu avva Gheorghe doisprezece ani si am vrut sa-l vad odata suparandu-se, dar nu l-am vazut, cu toate ca acum stapaneste multa trandavie si multa neascultare. Cine-si infrana atat de mult ochiul ca cel intru sfinti parintele nostru Gheorghe? Cine a pus usa auzului, ca fericitul? Cine si-a legat limba ca parintele nostru? Care raza de soare a luminat atata pamantul pe cat a luminat inimile noastre ale tuturora parintele nostru?  

Referinţă Bibliografică:
Citate memorabile (18) / Ion Untaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1025, Anul III, 21 octombrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Ion Untaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Untaru
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!