CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Stihuri > Momente >  


Autor: Marin Voican Ghioroiu         Publicat în: Ediţia nr. 401 din 05 februarie 2012        Toate Articolele Autorului

CINISM ŞI PERVERSITATE

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

           CINISM ŞI PERVERSITATE

 

Pe câmpia Libertăţii...

Boc în faţă, -n urmă hoţii,

România devastatră...

Şi cu zile ne omoară,

Dar veni ca să ne spună:

-   Iarna asta va fi bună

Că v-ajută Dumnezeu,

Şi spre foame vă duc eu.

 

 

"DEMOCRAŢIA DIN ROMÂNIA A FOST SUSPENDATĂ"

La Bruxelles, copreşedinţii USL i-au susţinut pe românii care au ieşit în stradă, protestând împotrica puterii.

 

 Domniile lor, Crin Antonescu şi Victor Ponta, au spus: românii care au ieşit în stradă în ultima perioadă nu protestează faţă de măsurile de austeritate, ci pentru că garanţiile democratice  sunt în pericol. "Măsurile de austeritate economică au fost luate  în luna Mai 2010. Românii nu au protestat atunci, (puteţi citi în JURNAL NAŢIONAL  din  01 Februarie 2012)

 

Da stimabililor, nu au demonstrat “bieţii roman” atunci, creduli din fire, fiindcă s-au lăsat înşelaţi de minciunile unui govern obedient şi a tuturor acoliţilor (sprijinitorii de ieri, viitorii conducători de mâine) care ne-aţi minţit cu neruşinare, ridicand mâinile să votaţi cea mai ticăloasă măsură de spoliere a poporului roman, nemaiîntâlnită niciodată în oricare perioadă istorică prin care a trecut România (nici curbele de sacrificiu din Marea Ciză Economică din 1929-1933 nu au fost atât de inumane), iar acum ne aruncaţi în faţă vorbe-n vânt.

Vin şi vă întrebăm ca cetăţen al acestei ţri jefuită la drumul mare: chiar nu vă duce mintea (în goanna după ciolan) ca să spuneţi adevărul, măcar în ceasul al 24-lea, la mai marii Europei, ca să înţeleagă că această căruţă a lor este şubredă, iar cu asemenea vizitii impotenţi (cum sunteţi) nu au şansa decît să o ducă şi să ajungă cu oiştea în gard şi   s-o răstoarne în valurile noroioase ale unei istorii de plâns. Chiar vă sunt indiferenţi semenii voştri care duc o viaţă de calvar? De ce le daţi asemenea condiţii inhumane, care-I scopul vostru, un genocide prin care să distrugeţi o naţiune? Deci, amărâţii din stradă nu demonstrează că nu au cu ce plăti întreţinerea (pe când cei din conducerea Societăţii Radet au salarii de milioane), că nu-şi pot cumpoăra mâncare, medicamente, haine, nu au cu ce-şi întreţine în şcoli copii, sunt daţi afară de al serviciu, iar acele “MĂSURI DE AUSTERITATE” păgâne i-a adus în pragul disperării, ci ei fac aceste demonstraţii… vezi Doamne, că democraţia e în pericol, iar voi abia aşteptaţi să luaţi puterea; şi mă rog, ce puneţi înapoi, ce garanţii ne daţi? Nu cu ani în urmă aceiaşi indivizi, dar cu altă zugrăveală a imaginii, aţi părăsit puntea unui vas în derivă? Domnilor aţi uitat prea repede, lucru ce au să-l facă şi cei ce sunt azi mari  în STAT, şi cu pungile pline de bani, iar un loc destul de călduros le asigură opoziţia, fiindcă vor ocupa funcţii administrative grase, iar ca să dea din gură, ce au de pierdut?!...

    Domnilor, cu toţii, şi cei de la guvernare şi cei din opoziţie sunteţi obedienţi, aveţi în comportamentul vostru o slugărnicie nemaivăzută, un mod de-a gândi cu partea opusă capului, nu aveţi strop de demnitate.

Sunteţi laşi, nu vreţi să puneţi osul la treabă, nu aveţi strop de patriotism în voi, sunteţi demagogi…

Unde sunt milionarii noştri?... (făcuţi şi crescuţi, ca uriaşul din poveste, în noaptea întunecată ce-a urmat Revoluţiei, câd au furat totul fără scrupule), ce fac ei, de ce nu salvează

ţara ?... pe cartea lor de identitate scrie “ROMÂN”, dar au grijă să vândă şi să distrugă totul, să-şi pună bani albi (în bănci străine) pentru zile negre.

 Unde este Concordia acestui popor, ce credeţi că veţi reuşi cu astfel de tertipuri?... să ne îmbrobodiţi!...

Boc, Băsescu şi toţi care ne conduc sunt o apă şi un pământ, nu au grijă de cei care i-au investit şi le-a dat puterea să conducă destinele României.

Aflaţi domnilor că acest cazan al suferinţei se află sub presiune maximă, iar la o explozie… vă va spulbera din fişele de viitori şi prezenţi C o n d u  c ă t o r o i  COTROCENIŞTI, PARLAMENTARI, DEMNITARI… iresponsabili.

Chiar nu vedeţi că ŢARA este jefuită cu acordul vostru, iar  oamenii sunt la limita puterilor, iar MĂRIRILE-VOASTRE aveţi abilitatea  şireteniei de vulpe şi vă ascundeţi în spatele cortinei cu vorbe alese, ”minciuni sfruntate” , asta numai să vă fie bine?

Atenţie!!! Dacă dă Dumnezeu şi IMNUL NAŢIONAL “DEŞTEAPTĂ-TE ROMÂNE!” este înţeles de tot ROMÂNUL şi, FEREASCĂ-VĂ TOŢI SFINŢIII!!!... se va deştepta, pe unde scoateţi cămaşa, mincinoşilor?!...

Nu sunt înregimentat niciunui partid, fiindcă nu mai am încredere în vorbe.

 

 

 
 

Referinţă Bibliografică:
CINISM ŞI PERVERSITATE / Marin Voican Ghioroiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 401, Anul II, 05 februarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Marin Voican Ghioroiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marin Voican Ghioroiu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!