AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Marian Malciu         Publicat în: Ediţia nr. 669 din 30 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

CHIAR AŢI CREZUT?
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 

 

 

Revista Regatul Cuvântului nu a apărut la timp, aşa cum v-aţi obişnuit. Aţi aşteptat o zi sau două şi, aproape imediat, v-a dat târcoale o idee care v-a iritat şi chiar v-a plictisit: oare mai apare revista asta? O mai caut pe undeva? … Nu cred că mai apare. Au dat „faliment”!  

Chiar aţi crezut?  

Revista a apărut. Adevărat, cu puţină întârziere, dar fără a ignora ordinea lunilor anului, fără a elimina vreuna dintre ele. A fost puţină vacanţă, puţine călătorii pentru documentare, puţină aşteptare şi încordare în lipsa persoanei din spatele computerului şi… cam atât!  

Un om atât de sufletist şi de ambiţios în a susţine actul de cultură, cum este directorul fondator al revistei, nu poate lăsa iubitorii de proză şi de poezie, de teatru ori de pictură, fără hrana aceasta care îmblânzeşte şi înnobilează sufletul. El nu se poate gândi la faliment din simplul motiv că tot ceea ce presupune cultură nu poate atinge o asemenea stare.  

Regatul Cuvântului este o revistă de cultură universală, nonprofit. Nu are sponsori, nu are surse financiare proprii, dar are oameni de suflet, are oameni care militează pentru susţinerea şi îmbogăţirea culturii româneşti şi universale, are oameni de onoare.  

Drept urmare, dacă nu aţi aflat, eu călătorind prin frumoasele meleaguri moldoveneşti, unde am participat la trei lansări de carte – Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Iaşi –, am vizitat locuri minunate şi am reîntâlnit ori am cunoscut oameni deosebiţi, aflaţi acum că a apărut şi puteţi citi în tihnă paginile preţioase ale Regatului Cuvântului!  

Este vorba de numerele 9 şi 10, adică ale lunilor septembrie şi octombrie / 2012.  

Ce este nou în aceste numere despre care aţi crezut, poate, că nu mai apar?!  

În primul rând, dacă examinaţi cu atenţie grafica, înfăţişarea generală a paginilor şi, implicit, a revistei, ca tot unitar, vă veţi odihni privirea. Veţi întâlni culoarea care vă odihneşte şi vă satisface. Veţi descoperi încadrarea plăcută în pagini a textelor şi a fotografiilor. Toate acestea, credeţi-mă că o spun cu satisfacţie şi mândrie, le datorăm domnişoarei Iulia Mariana DIŢĂ, noua noastră colegă, prin voluntariat, venită cu mare drag la chemarea domnului N. N. Negulescu, director-fondator şi redactor-şef al Revistei Regatul Cuvântului.  

În al doilea rând, veţi descoperi un nou membru de onoare: academician, scriitor Eugen EVU.  

Dacă examinaţi cu atenţie caseta tehnică, veţi descoperi un nou redactor în persoana domnului Octavian Dumitru CURPAŞ.  

Şi , pentru că am spus deja jumătate din prima noutate, veţi descoperi că redactorul principal tehnoredactare, domnişoara Iulia Mariana DIŢĂ, o fată inimoasă, frumoasă şi foarte tânără, are la activ specializare în Drept (“Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative”, Craiova; Facultatea "Bourgogne", Dijon, Franţa. Numai pentru voi, dragi prieteni, Iulia iubeşte literatura şi, cred că vă veţi convinge cândva, chiar scrie!  

În fine, veţi avea ocazia să citiţi un material deosebit de interesant, „Reîntoarcerea la origini”, semnat de poetul N. N. Negulescu, pagina 6, după care veţi descoperi alte noutăţi, printre care „Un debut pe deplin onest”, la pagina 90, „Poezie albaneză” la pagina 95 ori, dacă nu v-aţi plictisit (!), „Cărţi primite la Redacţie”, pagina 17 sau „Interviu cu Mariana Constantinoiu, redactor şef al Jurnalului Naţional….  

Ei bine, nu-mi permit să fac recomandări. Revista este foarte bogată. Cred că este suficient ori prea mult atât cât v-am atenţionat până aici.  

Eu mă bucur, din tot sufletul, că ne regăsim după o perioadă destul de mare de absenţă. Mă refer la mine. Voi, prietenii mei şi ai revistei aţi fost şi sunteţi mereu aproape de noi şi vă mulţumesc!  

 

Colectivul de redacţie vă doreşte călătorie plăcută prin REGATUL CUVÂNTULUI!  

 

http://regatul-cuvantului.toposystem.ro/revista/Regat11.pdf  

 

 

Marian Malciu,  

 

Secretar directorat  

Referinţă Bibliografică:
CHIAR AŢI CREZUT? / Marian Malciu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 669, Anul II, 30 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Marian Malciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Malciu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!