CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Marian Malciu         Publicat în: Ediţia nr. 283 din 10 octombrie 2011        Toate Articolele Autorului

CHEMAREA DESTINULUI (5)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Capitolul II 
  
ALERTĂ GENERALĂ / 1 
  
Poliţiştii au verificat întreaga casă şi toate acareturile din curte. Primiseră dispoziţie să l depisteze şi să l reţină pe cel presupus a fi vinovat de răpirea şi sechestrarea fetei. Elementele de identificare a autoturismului găsit în curte, sub prelată, arătau, fără dubii, că deţinătorul era chiar proprietarul casei în care au descoperit fata, a cărei dispariţie a fost reclamată de părinţii ei. 
  
Măsura preventivă a reţinerii se justifica prin suficiente şi temeinice indicii cu privire la săvârşirea, de către această persoană, a cel puţin două fapte prevăzute de legea penală. Momentan, nu se făcea trimitere şi la viol. Se presupunea, date fiind semnele de pe umerii şi pieptul victimei, dar nu se puteau face afirmaţii certe până ce fata nu era în măsură să vorbească şi medicul legist să constate că această faptă s a săvârşit cu adevărat. 
  
S au realizat fotografii în întreaga locuinţă, în special în camera unde a fost găsită fata, în curte şi cu maşina care, mai apoi, a fost verificată în amănunt, după ce s au relevat mai multe amprente în interiorul ei. În paralel, s au desfăşurat investigaţii pe o zonă întinsă în jurul casei, deoparte şi de alta a uliţei. Spre nedumerirea poliţiştilor persoana în cauză nu fusese văzută de nimeni timp de aproape o lună. Femeia care întreţinea casa în lipsa proprietarului şi hrănea câinii, devotată stăpânului şi înfricoşată de cele ştiute şi văzute, a negat că l a văzut pe acesta când a adus fata. 
  
– Eu nu ştiu nimic, maică! Când am venit ieri să dau la câini să mănânce, era maşina aci. Nu l am văzut pe domnul. Nu, nu am intrat în casă că nu am avut de ce... Maşina? Păi, maşina nu a fost în curte. Domnul mai are casă, dar nu ştiu unde. Şi nici nu stă aici ... Poate în Bucureşti, maică...  
  
Şeful Postului de Poliţie a raportat că proprietarul casei vine destul de rar în comună, că nu l a văzut de mai bine de două săptămâni şi că are serviciu în capitală, dar nu ştie cu ce se ocupă şi unde anume lucrează. Ştia că are o maşină asemănătoare cu cea dată în urmărire dar, necunoscând exact marca şi tipul acesteia, pentru a fi sigur înainte de a comunica, a aşteptat să o verifice personal. Nu a avut la cunoştinţă că, în seara ori noaptea precedentă, proprietarul a venit acasă cu maşina.  
  
Evident, a ascuns faptul că, în chiar dimineaţa acelei zile, îl avertizeze pe cel ce a condus maşina dată în urmărire şi că a văzut autoturismul în curte. Mai mult, profitând de vânzoleala iscată de măsurile luate pentru salvarea fetei şi de caracterul de generalitate al întrebărilor, şeful Postului a omis să menţioneze cine este proprietarul de drept al maşinii şi imobilului. 
  
Ştia bine că urma să dea cândva mult mai multe explicaţii şi era, pe moment, destul de speriat şi, drept urmare, reţinut şi atent pentru a nu uita ce informaţii furnizează. Teama de ceea ce putea să urmeze şi să i distrugă viitorul se cuibărise destul de adânc în sufletul său şi era conştient că trebuie să fie deosebit de precaut. 
  
Toate afirmaţiile au fost întărite de ceilalţi doi agenţi ai postului în cauză. Nici nu puteau raporta altceva, pentru că s ar fi dovedit lipsa lor de la serviciu în ziua şi seara precedentă! Ei nici nu auziseră de măsurile ordonate în legătură cu cercetările aflate în curs. La petrecerea celor din clanul Cărămizaru, nu s a discutat aşa ceva ...  
  
... Reprezentantul IGPR, şeful grupei operative care se ocupase de caz, împreună cu procurorul prezent la faţa locului, a constat că presupusul învinuit nu este de găsit în comuna de domiciliu şi s au deplasat la spitalul unde a fost transportată fata cu salvarea, în mare grabă, în speranţa că este în afara oricărui pericol şi poate oferi date cu privire la autorul faptelor şi la împrejurările în care acestea s au consumat. Ei ştiau că individul căutat a fost anchetat pentru săvârşirea altei fapte de acelaşi fel. Informaţia era foarte proaspătă, primită prin telefon de la structurile de Evidenţă a Populaţiei, dar conţinea prea puţine date concrete. Cunoşteau că a fost condamnat în urmă cu trei ani, pentru săvârşirea infracţiunii de viol, dar a fost achitat la recurs, dovedindu şi nevinovăţia ...  
  
Comisarul Olaru privea lung prin parbriz, fără să vadă nimic. Era extrem de concentrat. „Cum adică, domnule, nevinovat? Când a violat nu a săvârşit „cu nevinovăţie” fapta, ci cu intenţie evidentă. Femeia în cauză a fost violată. Dacă el a fost găsit nevinovat, cine este autorul şi unde se găseşte? Poate că a retras femeia plângerea ... Nu, nu se poate. În mod sigur, asta a fost o cacialma! Ori înregistrarea în documente este greşit făcută ... Nu este posibil aşa ceva. Trebuie să văd cum este formulată sentinţa rămasă definitivă şi ce a avut în vedere instanţa ... Dar ... să fie vorba de aceeaşi persoană în cazul nostru? Sunt multe similitudini ... Ca să obţin toate dosarele, e cale lungă. Uf, nu mai scăpăm de birocraţia asta niciodată, băi frate! Cine mă ia în serios dacă solicit aşa ceva? Rămâne de văzut!”. A clipit des, parcă pentru a alunga o vedenie şi a întors capul spre procuror, gata să l atragă în problema care l măcina. Acesta era total absorbit de spectacolul ce i se înfăţişa pe trotuare în viteza maşinii. Poliţistul a renunţat la intenţie şi a fixat din nou parbrizul. 
  
Ochii i se micşoraseră sub pleoapele întredeschise şi urmăreau scene, figuri de oameni, câini trăgând puternic de lesă, lanuri de porumb, fotografii şi hârtii, multe hârtii, legate în dosare ce se dezlegau şi treceau dintr o mână în alta şi erau frunzărite în mare grabă. „Nu. Nu se poate! Sunt obosit şi nu fac legături logice. Individul ăla a fost arestat. Cred că este la închisoare şi acum. Nu putea obţine achitarea pentru o aşa infracţiune. Absurd! Şi dacă nu a fost condamnat? Aaaa, muşcăturile alea? Apar, de regulă, în aşa situaţii. Aproape că sunt obligatorii. Culmea e că pe faţă nu are urme de lovituri ori muşcături. Nici în cazul acela nu erau ... Ei, drăcie!  
  
A scotocit în borsetă si a tastat nervos şi nerăbdător un număr pe telefonul mobil. 
  
– Măi, Olaru sunt ... salut! Spune mi repede cum naiba l cheamă pe ăsta cu fata de azi, proprietarul maşinii ... Mda, stai să notez ... Aşa, te ascult ... Breazu Gabriel, ai zis? Mda ... ia vezi, este din Mihăileşti, cumva?... A, da, înţeleg ... . Nu, lasă că merg eu la Direcţie să culeg nişte date precise ... A, nu! Dar îmi trec prin minte nişte amintiri de pe vremea în care eram la Criminalistică ... La judeţ, dragă ... înainte de a veni aici, desigur ... Bine, mulţumesc, salut! Dar ... alo! Mă auzi, da? Măi, eu merg la spital să văd dacă pot vorbi cu fata. Cercetaţi degrabă aici, în comună, dacă omul acesta are rude ... Cât se poate de discret, te rog! Nu, numai rude care locuiesc în această localitate. Restul, mai târziu, dacă va fi cazul ... Păi, da, dacă are casă aici, nu se poate să fi trăit izolat între străini, frate! ... Nu, nu reţineţi pe nimeni, dar mă informaţi cu date foarte exacte. Orice fel de rude până la gradul trei inclusiv. Şeful acela de post nici nu mi a spus dacă este însurat... Nu mi a făcut deloc impresie bună ... Cum, numai de trei ani?... Mda, înţeleg cum stă treaba ... faceţi voi verificări, fără tam tam ieftin ... Cred că am să stau de vorbă personal cu toţi lucrătorii postului. Ştii ce? Până atunci, mâine să mi prezinte, în scris, raport de activitate pe ultima săptămână ... Da, fiecare în parte. .. Da, mă informaţi imediat, oriunde m aş afla... Bine, bine, să trăiţi! „Deocamdată nu sunt certitudini, nu era cazul să i spun ce bănuiesc eu”, a continuat comisarul discuţia şi raţionamentele personale în gând. „Va trebui să bat multe drumuri ca să văd toate hârţoagele ... Sunt risipite rău şi cu reorganizarea asta a Evidenţei Informatizată a Persoanei e destul de greu să găsesc totul dintr o lovitură ... Şi şeful de post, ce naiba face acolo de nu cunoaşte populaţia? Ei, drăcie, trebuie neapărat să stau de vorbă cu fiecare în parte. Din trei, niciunul nu a ştiut câte ceva despre maşină sau despre individul care s a plimbat cu ea pe sub nasul lor ... În sfârşit, am ajuns la spital”. 
  
– Domnule procuror, pe dumneavoastră vă interesează de acum mai departe toate amănuntele. Pe mine, mai puţin. Când vom pune mâna pe individ, mai stăm de vorbă ...  
  
– Dacă va rămâne cazul la mine, domnule comisar! a exclamat vesel procurorul, cu zâmbetul pe buze. 
  
– A, se întâmplă şi la dumneavoastră, nu? 
  
– Evident! Doar trăim în aceeaşi ţară ...  
  
– Ei, nici chiar aşa, dar ... să ne vedem de treabă ... Vreau s o văd pe fată, să o analizez cât se poate. Pe lângă amănuntele pe care medicul legist ni le va pune la dispoziţie. Acolo ... la o privire sumară, dată fiind situaţia ei, nu am reţinut prea multe detalii. În plus, dacă nu i cu supărare, s o ascult şi eu, ce ziceţi? 
  
– Păi, e normal, nu? Vă interesează descrierea presupusului autor al faptelor, cred ... Descoperiţi l mai întâi, ca să intru şi eu în scenă ca lumea, apoi! 
  
– În principal, da. Aşa este, aveţi dreptate ... Ca să am un punct de plecare veridic, am nevoie de tot ce ştie. Mai bine ca ea, nimeni nu mi l poate descrie. Am nevoie şi de detalii referitoare la momentele principale. Pe ore şi minute, cum se spune, a ţinut să precizeze ofiţerul. Ar fi dorit să stea de vorbă personal cu fata, fără martori, dar nu spera că va reuşi. 
  
– Da, aveţi dreptate şi dumneavoastră. Sunt date care vă ajută să i luaţi urma şi pe care trebuie să le cuprindeţi în dosar ... Nu vreţi să staţi de vorbă şi cu medicul legist?  
  
– Oho, ce întrebare! Vreţi să mă testaţi probabil ... Nu am eu răbdare să întocmească documentele. Numai să o fi examinat pe fată până acum. Nu ştim când şi a revenit ea. Vreau să l ascult cât mai repede ... Iată, pe aici se merge la salonul pe care l căutăm noi ...  
  
Amândoi au luat, ca la comandă, atitudine oficială şi au trecut pe culoarele spitalului lăsând fără răspuns privirile întrebătoare ale câtorva persoane întâlnite. Cu toate astea, o asistentă fâşneaţă, care l a mai văzut pe procuror prin spital, i a oprit şi le a dat câte un halat alb. Le au îmbrăcat din mers. Un agent de poliţie era de pază la uşa salonului şi i a informat că fata şi a revenit din leşin, nu mai este în pericol şi este însoţită de mama ei.  
  
* 
  
Iuliana se simţea relativ bine, după a doua situaţie de pierdere a cunoştinţei. Adevărat că aceasta a fost de scurtă durată, prezenţa şi acţiunea personalului medical fiind promptă, dar o slăbise şi mai mult. Nu mai avea nevoie de masca de oxigen, dar perfuzia decanta cu regularitate timpul prin venele sale.  
  
Deşi era aici împreună cu mama ei de aproape trei ore, nu reuşise să i povestească mare lucru din toate încercările dure prin care trecuse. Iar acum, după ce s au prezentat cele două persoane cu funcţii oficiale, plângea şi tremura la fiecare trei patru fraze. Încă îi era frică. Panica ce o stăpânise atât de mult, se retrăgea cu greu. Parcă nu i venea să creadă că este în siguranţă, că Silvia se află lângă ea şi că tatăl său a plecat, aparent vioi şi vesel, să i aducă fructe proaspete şi dulciurile dorite de ea. 
  
I a fost destul de greu să şi amintească unele momente şi mai greu să vorbească despre altele. Se ruşina şi plângea. Strângea cu puterile slăbite mâinile mamei sale, care o ţinea îmbrăţişată, în timp ce privea încruntată tuburile de la perfuzie şi ţintuia cu priviri neliniştite şi destul de duşmănoase pe procuror şi pe poliţist. Încă era înverşunată pe cei doi pentru că, în primă fază, nu i au permis să fie de faţă. Până la urmă, procurorul, amintindu i se că fata este minoră şi observându i starea emoţională prea puţin corespunzătoare şi lipsa de curaj pentru a răspunde la întrebări, a încuviinţat prezenţa mamei, dar foarte sever, i a interzis să intervină în discuţie. 
  
Din relatările fetei se înţelegea destul de clar că a fost răpită, sechestrată şi violată. Ofiţerul nu avea îndoieli, ba chiar era convins că biata de ea trecuse prin momente mult mai oribile decât cele descrise. Înţelegea de ce este atât de reţinută, de ce plângea numai la amintirea unor scene şi de ce refuza să intre în amănunte. Doar procurorul o privea cu o uşoară neîncredere, nedeclarată însă. Avea convingerea că fata l ar fi cunoscut pe acel bărbat, că întâlnirea lor nu a fost întâmplătoare, dar ea, din anumite motive, nu vrea să recunoască. Din această cauză a formulat o serie de întrebări care nici nu aveau legătură cu scopul principal al interogatoriului propriu zis, sărind de la un moment la altul, aparent fără nicio legătură. 
  
Nemulţumită, Silvia nu a mai putut respecta promisiunea de a nu interveni şi a izbucnit în plâns. L a privit pe procuror cu duşmănie, şi a şters lacrimile cu podul palmei, într un gest reflex, şi s a repezit cu gura la el, aproape ţipând: 
  
– Dar dumneata nu ai pic de milă, dom'le! Nu vezi că fata mea abia poate vorbi după două leşinuri? Şi doctorul legist a amânat consultul ca să şi revină ... Nu ai milă şi nici ruşine, dom'le, şi mai spui că eşti şi procuror! Ce, pare fata mea că i mincinoasă ori uşuratică? Da' se poate una ca asta? Doamne, Doamne, nu am putut să ...  
  
– Doamnă, vă rog frumos, încercaţi să vă liniştiţi, a intervenit comisarul Olaru, apropiindu se blând de ea şi punându i mâna pe braţul ce începuse să se mişte agitat, la fel de revoltat ca vorbele. Vă rog eu frumos, doamnă! Aşezaţi vă şi staţi liniştită că noi ne retragem, doamnă ... Aşa, foarte bine, mulţumesc mult doamnă! a continuat el împăciuitor, în timp ce o sprijinea cu reală afecţiune să se aşeze pe scaun. Nu am întrebat fetiţa despre locul primei case şi de vârsta individului, a continuat el să vorbească, îndreptându şi privirea către Iuliana. Dacă ea poate să ne spună câteva cuvinte ... dacă nu, iartă ne domnişoară! 
  
– Da, cred că pot, dar nu mă pricep la aprecieri, să ştiţi, a răspuns ea de îndată, fixându l pe ofiţer cu simpatie şi mulţumire în ochi i plini de lacrimi. Felul în care acesta vorbise cu mama ei, a impresionat o şi s a hotărât să spună tot ce ştie şi nu a reuşit să şi amintească până în acel moment. A continuat să vorbească încet, aproape şoptit, făcând eforturi vizibile să se concentreze. Era aşa ... robust, puternic şi nebărbierit ... Ce să zic? Cred că o avea vreo patruzeci de ani ... O, ba nu! Cred că e mai tânăr ca tata, a exclamat Iuliana, dar stătea mereu încruntat ...  
  
– Ai observat ceva semne particulare? Pete, cicatrice, tatuaje ...  
  
– ... Nu, nu pot spune că ar avea ... Nu ştiu ... Eu nu l am privit, nu mă puteam uita la el ... Era nebărbierit şi vorbea urât. M a înjurat şi mi zicea „târfuliţă” destul de des ... Avea o privire rea, cu ochii mici, îngustaţi, când se uita la mine ...  
  
– Şi părul, cum avea părul?  
  
– Cred că nu era tuns proaspăt ori ... sigur, era nepieptănat ... E oacheş bine de tot şi are puţină chelie. Negru. Negru şi încâlcit, murdar, ... lung până la gât ... şi mirosea urât. De fapt, duhnea a coniac, că din ăsta a băut mereu ...  
  
– Înalt, scund ... ? 
  
– Cu o idee mai înalt decât mine ... Dar mai gros, mătăhălos ... . Aşa ca un urs ... dar, nu mai vreau să vorbesc despre el. Îmi vine greu să mi l imaginez din nou ... Credeţi mă! s a rugat cu voce tânguitoare, Iuliana. 
  
Comisarul Olaru a liniştit o cu privirea în timp ce s a ridicat de pe scaun şi s a aşezat, încet şi grijuliu, pe marginea patului. I a mângâiat cu blândeţe fruntea şi mâna de care erau prinse tuburile cu perfuzie. După o pauză lungă, simţindu i pulsul cum intră în normal, aproape că i a şoptit rugător: 
  
– Iuliana, fetiţă scumpă, numai dacă vrei tu, dacă poţi ... aş vrea să mi arăţi ceva... Cu cât ştiu mai mult, cu atât îmi vine mai uşor să l descopăr pe acel nenorocit ca să l dau pe mâna justiţiei ... Aş vrea să văd câteva urme pe pielea ta, a continuat el, observând gestul ei afirmativ ... Ai povestit că te a muşcat  
  
– Da, dar ... cum să mă vedeţi ...  
  
– Nu mă uit decât acolo unde tu îmi dai voie şi te poţi descoperi, da? Uite, te ajută mămica ta ... . Doamnă, vă rog frumos, doar umerii, gâtul ... cât permite fetiţa, vă rog! a insistat ofiţerul, întorcând capul şi privind o pe Silvia. 
  
Încet, cu jenă evidentă în priviri şi roşie la obraji, Iuliana a tras cu mâna nebandajată de cearşaful în care se învelise până sub bărbie, lăsând gâtul şi umerii la vedere. Mai apoi, ocrotită de mâinile mamei, a mai dezvelit o parte din piept, până la sânii pe care i a acoperit, peste cearşaf, cu mâna. Ţinea ochii închişi şi murmura adresându i se mamei: 
  
– Atât, mamă, să nu mai tragi ... Mi e ruşine! M a muşcat şi de spate, de umeri ... dar şi aici, pe piept, m a durut rău ... şi de şolduri, le explica Iuliana în timp ce încerca să indice cu braţul mai liber de bandaje şi tuburi locurile respective. 
  
Silvia privea cu ochi îndureraţi, înghiţindu şi lacrimile. Procurorul se deplasase între timp la fereastră. A venit aproape, a aruncat o privire peste primele semne vizibile şi s a retras din nou, ridicând din umeri, întorcându se cu spatele. Privea în gol prin perdeaua de tifon, încercând să şi amintească ceva. „Oare au făcut fotografii amărâtei ăsteia acolo, în casă? Au avut timp? N am fost atent. Aici nu văd pe nimeni cu vreun aparat. Şi au trecut deja câteva ore bune ... Poate au făcut până să venim noi. Treaba lor! Şi aşa, nu prea cred să fie muşcături. A supt o în timpul actului sexual, s a mai zbătut şi ea dacă i a plăcut ... Oare să fi fost cândva criminalist comisarul ăsta? Toţi fac pe grozavii, că se pricep ... O să i pun sub nas concluziile medicului legist. Să l văd atunci ce mai are de spus. Mâine voi fi cel care râde la urmă”, a hotărât procurorul zâmbind complice propriei imagini din geamul plin de praf. 
  
Ofiţerul s a cutremurat, deşi în activitatea desfăşurată la unităţile teritoriale, avusese destule cazuri cu mult mai grave de cercetat, inclusiv crime comise cu mare violenţă şi sadism. Semnele erau proaspete. Nu toate erau grave. Cele superficiale se cicatrizaseră şi erau înconjurate de vânătăi accentuate. Altele, mai adânci, supurau uşor şi evidenţiau, la o examinare atentă, profesionistă, forma aproximativă a danturii care le provocase. Aici erau aţintite privirile lui în încercarea de a înţelege câţi dinţi au pătruns ţesutul şi de a compara formele cu cele ce i bântuiau amintirile proaspăt trezite. Era încordat. Maxilarele se strânseseră atât de puternic încât faţa lui era parcă sculptată în piatră. 
  
A tresărit puternic când telefonul a sunat strident, pe ritmul unei melodii vioaie. S a ridicat încet, în timp ce scotea telefonul din buzunar şi i a mulţumit fetei cu aceeaşi blândeţe în voce, făcându i semn că a terminat examinarea: 
  
– Mulţumesc mult, fată dragă! Este suficient ... Medicul legist ... Dar, mă scuzaţi, vă rog! a lăsat el fraza neterminată şi s a retras către fereastră răspunzând la telefon cu voce tare: 
  
– Da, vă ascult, domnule comisar!  
  
– Cum? ... L aţi descoperit ... la ... Unde? ... A fost de serviciu în noaptea asta? ... Toată noaptea? ... Hm! Da, da ... sigur ... E maşina lui? ... La Secţie, da?... Bine, vin cu domnul procuror de îndată ... Mulţumesc! ... Da, da ... vă salut!  
  
În salon s a instaurat o linişte mormântală în momentele imediat următoare. Fata se chircise de tot, panicată, în braţele grijulii ale mamei sale, iar aceasta îl fixa încremenită pe poliţist, lăsând să i se citească pe faţă doar nedumerire şi neîncredere. 
  
– L au descoperit pe nenorocit, doamnă. E deja la secţie. Va fi tras la răspundere, vă asigur. Aveţi grijă de fetiţă. Mă voi întoarce, poate, ca să mai stăm de vorbă, s a adresat comisarul Silviei, în timp ce se apropia de pat. Iar tu, Iuliana, să fii pregătită să l recunoşti şi să l acuzi, ne am înţeles? Aşa, să fii cuminte şi ne mai întâlnim, a adăugat el, zâmbindu i în timp ce i a mângâiat mâna nebandajată cu blândeţe. 
  
Procurorul şi a luat geanta de pe patul de alături, ofiţerul de poliţie le a salutat pe femei cu o uşoară înclinare a capului şi, amândoi, s au îndreptat cu mare grabă spre uşă. Plânsul şi vorbele pline de năduf ale Silviei au izbucnit brusc în tot salonul, făcându i să se oprească înainte de a apăsa clanţa. Au rămas lângă uşă şi au privit o contrariaţi. Ea se adresa procurorului cu vădită durere în voce şi n ochii plini de lacrimi:  
  
– Da' bine, dom' le procuror, fata mea o vedeţi cum este. Cu nenorocitul ăla nu faceţi nimic? 
  
– Doamnă, am zis eu că nu? Se va face totul potrivit prevederilor legale în vigoare. 
  
– Care prevederi? Alea care v au făcut să nu l arestaţi de la bun început? Am priceput din ce a vorbit domnul la telefon că l au găsit şi cred ce mi a spus ... Îl arestaţi acum, sau ba? Nu aveţi copii? Nu înţelegeţi că mi a nenorocit fata? 
  
– Doamnă, deocamdată mergem să l vedem şi să l interogăm ... Voi solicita arestarea lui preventivă, dar mai întâi, trebuie să se constate că a violat o pe fată... Oricum, voi cere arestarea pentru sechestrare, vă rog ...  
  
– Doamna Oprescu, a intervenit comisarul de poliţie, observând că procurorul este vădit deranjat şi destul de nervos, aveţi răbdare să o examineze medicul legist şi să vă elibereze un certificat de constatare medico legală. Luaţi legătura cu un avocat şi... 
  
– Şi ce? Noi avem bani de avocaţi? Ce să facem mai repede cu un singur salar, domnule ofiţer?! De ce nu constataţi dumneavoastră aici, în spital, ce trebuie? Ei, ia spuneţi! s a repezit Silvia la el, ştergându şi lacrimile cu dosul palmelor. 
  
– Numai semnătura medicului legist, doamnă, are puterea şi... 
  
– Şi puterea lui trebuie plătită, domnule ofiţer! Asta nu înţelegeţi. Să l puneţi pe nenorocit la plată, aia trebuie făcut! Băgaţi l la puşcărie repede şi să plătească animalul de el. Mi a răpit copilul şi nu l pedepsiţi? 
  
– Doamnă, treaba Poliţiei s a terminat aici, deocamdată. L am depistat, l am reţinut şi, în funcţie de rezultatul cercetărilor, vom întocmi dosar penal, probabil, împotriva lui ... Vă rog, doamna Oprescu, ascultaţi mă! a apăsat ofiţerul pe cuvinte când a văzut o pe Silvia privindu l cu neîncredere, pufnind şi agitându se, gata să l întrerupă. Un avocat vă va învăţa ce este de făcut. Treceţi pe la Secţia de Poliţie să vă arate băieţii cum să faceţi o plângere deşi, fiind minoră fata, nu... 
  
– Ba nu! Să facă plângere, domnule! a intervenit procurorul vădit plictisit şi enervat. 
  
– ... Mulţumesc, o să trec neapărat! După ce îmi duc fata acasă, când o zice doctoru' că poate să meargă. Vă rog din suflet, domnule ofiţer, puneţi o vorbă aci la medicul cela cu semnătura să vină ca să facă ce trebuie! 
  
Ultimele cuvinte ale femeii s au lovit de uşa închisă de cei doi care, cu adevărat, aveau motiv să plece în grabă. Părăsiseră salonul. Silvia a scăpat un fel de blestem la adresa lor şi s a întors la patul în care copila plângea înfundat. I a luat capul în mâini şi i a sărutat obrajii săraţi de lacrimile ce se prelingeau în tăcere, rugându se în gând ... „Fă bine Doamne şi dă i putere copilului meu să treacă peste tot necazul! De ce are o soartă atât de nenorocită fata mea, Doamne? Ce rău a făcut ea? Cu ce te a supărat pe Tine? De ce ne chinui, Doamne? Din tot sufletul Te rog ... Dă i sănătate şi o soartă mai bună!” Şi a şters lacrimile pe ascuns, să n o vadă fata, şi a început să i frece mâinile în neştire, uşor, lung, ca într o alinare continuă, în ritmul rugăciunilor nesfârşite ...  
  
* 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
CHEMAREA DESTINULUI (5) / Marian Malciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 283, Anul I, 10 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Marian Malciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Malciu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!