AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Scriitori >  


Autor: Camelia Constantin         Publicat în: Ediţia nr. 234 din 22 august 2011        Toate Articolele Autorului

CHEIA..
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cheia de la seiful inimii a fost ascunsă dar tu ai găsit-o. Te-ai infiltrat uşor ca un fir de stea, ai descuiat toate sertarele. Ai atins cu iubire fiecare ungher şi ai aprins lumina.  
Într-un sertar stătea dorinţa..se întindea languroasă, toropită de plictiseală. I-ai mângâiat obrazul şi-a scăldat privirea în lumina ochilor tăi. A alunecat afară, pătrunzând în conştiinţele celor care au înţeles mesajul.  
Al doilea sertar nu s-a deschis. Morocănoasa rutină a bombănit deranjată ceva neînţeles. Ai râs cu prospeţimea dragostei răspândite în lume şi ea a tresărit speriată, făcându-se nevăzută.  
Speranţa.. fosforescentă, te-a iubit de prima dată. Ţi-a promis sprijin necondiţionat. Un prieten rar.  
Al patrulea sertar s-a închis apoi s-a deschis furios, făcând gălăgie. Glasul tău a fredonat o melodie de dor iar ura a adormit sforăind zgomotos.  
Următorul, ascundea cutiuţa muzicală cu cântecul dulce al copilăriei. L-ai lăsat deschis. A urmat sertarul roşu...pasiunea în purpură dansa, unduindu-se în ritmuri senzuale. Ea te-a cuprins în vălul ei vrăjit. Ţi-a încredinţat cea mai puternică forţă divină..Iubirea. Ai pus-o în cutiuţa de catifea, în buzunarul de la piept.  
Bătaia puternică a inimii se împleteşte cu ritmurile sufletului curat, se înalţă în sferele înalte ale visului suprem..perfecţiunea. Nimbul de lumină a inundat centrul spiritului şi a creat geniul, pe care l-ai împărţit cu fiecare dintre noi.  
Nu pleca prea departe! Se apropie vremea. Tic tac-ul timpului îţi va încredinţa misiunea, de-a împrăştia pulberea magică a imaginaţiei creatoare, în conştiinţa sufletelor alese să absoarbă frumuseţea îngerilor, ce te-au investit cu harul artei tale.  
Ai lăsat răvăşite sertarele, te-ai strecurat afară, lăsând să ardă flacără luminoasă a vieţii. O muzica dulce încântă auzul, balsamul sunetelor eterice linişteşte aleanul aşteptărilor.  
Te-am oprit să deschizi ultimul sertar. Ţi-am strâns mâna, ţi-am sărutat zâmbetul şi te-am rugat să nu-l descui.  
Acolo sunt ferecate...Lacrima şi Dorul.  
 
Camelia C  
2010  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
CHEIA.. / Camelia Constantin : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 234, Anul I, 22 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Camelia Constantin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Camelia Constantin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!