AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Elisabeta Iosif         Publicat în: Ediţia nr. 96 din 06 aprilie 2011        Toate Articolele Autorului

CETATEA LUI BUCUR – O NOUĂ FAŢETĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mai întâi doresc să spun, că iubesc formula unei cărţi sau a unei reviste scrise sau primite prin internet, pentru că aşa se poate înconjura pământul - dar şi pentru că noutăţile şi informaţiile vin spre noi mai repede decât înainte. Şi totuşi… îmi place o carte ce are mirosul cuvântului şi al literei tipărite, devenind, în cele din urmă o religiozitate răsfoirea unei cărţi sau a unei reviste, pagină cu pagină, simţind în fiecare filă prezenţa autorului şi a erudiţiei sale.  
  
Aşa cred că e bine şi pentru revista noastră, să fie în formă apropiată de carte. Noi, toţi - cei care am dat acel tribut al costului dar şi al valorii prin scris şi imagine am simţit acest lucru. Şi… mi-am amintit ce a însemnat pentru cei dintâi o asemenea apariţie a cărţii. Este vorba de acele cărti sfinte pentru care erau gata să plătească un fel de „taxă de protecţie” sau „impozit de toleranţă”, precum creştinii din Spania maură, din acea vreme. Se făcea distincţie astfel între cartea cu foile legate (codice) şi scrierea pe sulurile de pergament, ca simbol al tradiţiei învăţării. Judecătorul faptelor, Isus - era adesea înfăţişat cu o carte în mână. Să nu uităm, că în heraldică simbolul cărţii deschise era reprezentat prin emblemele centrelor universitare. În Piaţa San Marco din Veneţia exista un leu care ţine între labe o carte. Simbolul cărţii are aceeaşi semnificaţie peste tot pe glob reprezentând înţelepciune şi învăţătură. 
  
Aş dori ca cititorul nostru să găsească ceva ce îi foloseşte şi în revista noastră. Ea are forma unei cărţi cu dimensiuni mai mari şi sper că veţi găsiţi în ea o idee care va interesează, o informaţie dintr-un colţ de lume, o mărturisire, ca o viaţă, un fragment de poezie sau un gând de speranţă. 
  
Elisabeta IOSIF 
  
lsr.cetatealuibucur@gmail.com 
  
Director şi redactor şef al revistei „Cetatea lui Bucur” 
  
Preşedintele Ligii Scriitorilor, Filiala Bucureşti 
  
http://cetatea-lui-bucur.com 
  
2 aprilie, 2011 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
CETATEA LUI BUCUR – O NOUĂ FAŢETĂ / Elisabeta Iosif : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 96, Anul I, 06 aprilie 2011, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Elisabeta Iosif : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elisabeta Iosif
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!