CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Viorel Muha         Publicat în: Ediţia nr. 722 din 22 decembrie 2012        Toate Articolele Autorului

Cenaclul Literar
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Un popor fără cultură este:

- Izvorul sau râul fără apă.
- O fântână seacă.
- Casa fără temelie.
- Omul fără trecut.
- O ţară stearpă cu tineri şi copii sacrificaţi.
- O maşinărie de chinuit bătrâni îngenunchiaţi.
- O populaţie fără viitor.
…  

Cultura nealterată se păstrează şi este creată, prin oameni `cu fruntea sus, oameni `cu o coloană vertebrală dreaptă. Românul adevărat trebuie să poarte prin veşminte şi alte cele, istoria acestui neam. „Casa” lui trebuie să fie cioplită sau zidită, `cu viaţă. Frunza codrilor, pământul, munţii, văile, câmpiile, bătrânii şi tinerii, să-i cânte bucuria sau tristeţea. Cuvântul lui să fie literă de lege, onoarea coloană spre infinit, iar familia lui model de urmat. Lipsa spiritului de comunitate, de unitate, compromisul, egoismul, îngâmfarea, înfumurarea, fudulia, de multe ori impertinenţa, dependenţa faţă de stat şi de omul politic, etc. a determinat ca omul de cultură român, să ajungă manipulat, împărţit în tabere, ignorat, marginalizat, izolat, etc. O ţară, o naţiune, un popor, o populaţie, numai `cu ajutorul elitelor sale poate prospera, elite care trebuie, obligatoriu, să posede valori de comportament şi de ţinută morală, `cu un standard foarte ridicat.  

Atâta timp cât în Parlamentul României sunt votaţi creaturi sociopsihopate ca Gigi Becali, etc. România este o ţară grav bolnavă!  

Comunitatea on-line, “Cenaclu Literar”, va putea fi creată, numai prin iniţiativa din interior a acestui segment al societăţii româneşti, nu de politruci, nu de manipulatori etc.  

Fără o istorie adevărată, fără muncă, cultură, morală şi tradiţie, nici o naţiune nu poate mult timp să existe!  

Crăciun fericit! Viorel Muha  

http://www.causes.com/causes/654456-sa-sprijinim-cultura  

Referinţă Bibliografică:
Cenaclul Literar România / Viorel Muha : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 722, Anul II, 22 decembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Viorel Muha : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Muha
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!