CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  Cenaclul ARTUR SILVESTRI şi-a început activitatea
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Articol de Voichiţa Pălăcean Vereş 
  
Cenaclul „Artur Silvestri“ şi-a reînceput activitatea 
  
Joi, 26 septembrie 2013, Cenaclul „Artur Silvestri“ (găzduit cu generozitate de Sala Oglinzilor din Cercul Militar Cluj) şi-a reluat activitatea, după o vacanţă de trei luni. 
  
Dacă ar fi să definim activităţile desfăşurate la această şedinţă printr-un vers, acesta cu siguranţă ar fi arghezianul „Niciodată toamna nu fi mai frumoasă“, fiindcă reuniunea a fost una de excepţie, datorită invitaţilor aleşi şi a participanţilor. 
  
După frumoasele cuvinte de întâmpinare rostite de Antonia Bodea, preşedintele cenaclului, Gavril Moisa, secretarul general al L.S., a preluat funcţia de maestru de ceremonii, rugând participanţii să i se alăture la un moment de reculegere în memoria oamenilor de litere recent dispăruţi dintre noi: Petru Poantă, Ioan Pop şi Aurel Vuşcan. 
  
Festivităţile au fost deschise de Ansamblul Folcloric „Muguri de dor“ al elevilor din Poieni, condus de înv. Florina Hidiş Pop şi Ionel Pop. Aceştia au interpretat câteva cântece populare şi o suită de dansuri specifice zonei Huedin, prefaţând astfel lansarea volumului Doinei Mărghitaş, ce şi-a început cariera didactică în pitoreasca localitate din Apuseni. 
  
După informarea realizată de Al. Florin Ţene cu privire la activitatea Cenaclului „Artur Silvestri“ în perioada estivală, Iulian Patca i-a felicitat pe cei mai noi membri ai Ligii Scriitorilor din România, Filiala Cluj – Luciana Vlad, Teodor Muntean şi Sandu Cătinean –, apoi a prezentat jurnalul de vacanţă al membrilor cenaclului, punctând prezenţa lor la manifestările culturale ale cetăţii noastre culturale, noile apariţii editoriale ale lor şi articolele semnate de aceştia în presă. 
  
A urmat lansarea de carte. Venit din Australia, George Roca s-a prezentat înaintea publicului cu volumul de versuri bilingv „Căutând insula fericirii/ Looking for the Isle of Happiness“, ce a declarat că adevărata insulă a fericirii pentru cei desţăraţi este aici, acasă, în România. Au discutat despre personalitatea omului de cultură din diaspora şi despre carte scriitoarea Mariana Cristescu din Târgu Mureş şi Al. Florin Ţene, preşedintele L.S.R. 
  
Despre recentul roman al lui Al. Florin Ţene, „Un ocean de deşert“, o tulburătoare panoramă a agitatului veac XX, au vorbit Mariana Cristescu – care a realizat un amplu şi profund studiu critic –, Gavril Moisa, Antonia Bodea, Lola Ţâmbrescu şi Voichiţa Pălăcean-Vereş. 
  
Corespondenta de odinioară a „Făcliei“, care vreme îndelungată a realizat cronica activităţilor culturale din localităţile învecinate Huedinului, Doina Mărghitaş, a reunit între coperte de carte o parte a materialelor sale mai vechi şi mai noi. Lucrarea ei „Povestiri, articole, reportaje din Ţara Vlădesei“ a fost prezentată de către scriitorii Constantin Zărnescu, prefaţatorul cărţii, Gavril Moisa, Iulian Patca, Ion Constantinescu, Lola Ţâmbrescu şi Antonia Bodea, ce a realizat o frumoasă şi sensibilă recenzie în care subliniat abilitatea scriitoarei de a surprinde aspecte inedite şi surprinzătoare, a căror frumuseţe şi profunzime pot fi percepute doar de sufletele alese. 
  
După luările de cuvânt ale celor trei autori care şi-au sărbătorit noile cărţi, a intervenit epigramistul Vasile B. Gădălin, care le-a dedicat inspirate şi spumoase catrene, ce s-au constituit în adevărate concluzii la problemele dezbătute în timpul şedinţei de lucru. 
  
Voichiţa Pălăcean-Vereş 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Cenaclul ARTUR SILVESTRI şi-a început activitatea / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1001, Anul III, 27 septembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!