CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  Cenaclul
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Articol de Voichiţa Pălăcean Vereş 
  
Cenaclul „Artur Silvestri” 
  
Joi, 31 octombrie, în „Sala Armelor” din cadrul Cercului Militar Cluj s-a desfăşurat, sub egida Ligii Scriitorilor din România, şedinţa lunară a Cenaclului „Artur Silvestri”. 
  
Şedinţa a fost deschisă de doamna Antonia Bodea, preşedinta cenaclului, care a prezentat invitaţii veniţi din afara Clujului. De la Baia Mare au sosit Virginia Paraschiv şi dr. Mihai Ganea, de la Gherla Puşa-Lia Popan, Alexandru Maier şi Sandu Cătineanu din Bonţida. Invitatul special a fost Claudiu-Nicolae Şimonaţi din Geoagiu – Hunedoara.  
  
După prezentarea raportului de activitate a LSR, Al. Florin Ţene, preşedintele naţional al acestei uniuni profesionale, a lansat cartea-album „Istorie şi credinţă pe plaiuri vâlcene” (Ed. Couphys, 2013) a lui Petre Petria. Apoi, a realizat un portret al poetului şi animatorului cultural hunedorean Claudiu-Nicolae Şimonaţi. Acesta a înmânat, în semn de preţuire pentru activitatea culturală şi cea scriitoricească, diplome de excelenţă Antoniei Bodea, lui Gavril Moisa şi lui Al. Florin Ţene, căruia i-a fost conferită şi o medalie din partea Filialei Hunedoara a LS. 
  
Voichiţa Pălăcean-Vereş şi-a prezentat proiectul cultural, invitând membrii cenaclului să colaboreze la alcătuirea unui almanah literar, preconizat să apară înainte de sărbătorile de iarnă. 
  
A urmat lansarea cărţii lui Claudiu-Nicolae Şimonaţi, „Chimie în două versuri (distihuri umoristice)”, apărută de curând la Editura Napoca Nova. Volumul a fost prezentat de Voichiţa Pălăcean-Vereş. Au avut intervenţii la subiect scriitorii Lola Ţâmbrescu şi Gavril Moisa, care au vorbit despre creaţia tânărului hunedorean. Epigramistul Eugen Albu a amendat atitudinea invitatului special şi a părăsit şedinţa. 
  
Iulian Patca a vorbit despre următoarele numere ale „Agorei literare”, apoi a înmânat legitimaţia celui mai nou membru al LSR, Sandu Cătineanu din Bonţida. Acesta a încântat audienţa cu lectura câtorva dintre sensibilele sale creaţii lirice. Puşa-Lia Popan a emoţionat publicul recitându-şi unul dintre poemele publicate la începutul anului. 
  
Ion Constantinescu a intervenit pentru a pune în discuţie concursurile literare şi faptul că, în unele situaţii, organizatorii nu realizează o jurizare a creaţiilor, ci primesc o listă prefabricată de laureaţi – lucru care face de ruşine breasla scriitoricească. 
  
Şedinţa s-a încheiat într-o atmosferă degajată, asigurată de epigramiştii Vasile B. Gădălin şi Gavril Moisa, care le-au închinat catrene inspirate lui Claudiu-Nicolae Şimonaţi şi lui Sandu Cătineanu. 
  
Următoarea întâlnirea a cenacliştilor de la „Artur Silvestri” se va petrece în 28 noiembrie. 
  
Voichiţa Pălăcean-Vereş  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Cenaclul Artur Silvestri , articol de Voichiţa Pălăcean Vereş / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1036, Anul III, 01 noiembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!