CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aniversari >  CEI DE DOUĂ ORI CÂTE TREI DREPŢI ŞI FRUMOŞI NICOLAE DIN INIMA MEA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Cei de două ori câte trei Drepţi Nicolae, Frumoşi Români din inima mea. Cu mintea nu-i pot cuprinde, dar cu inima – DA!  

***  

Astăzi e ziua Sfântului Ierarh Nicolae. În spiritul tradiţiei creştine ortodoxe, e ziua onomastică a celor botezaţi cu numele NICOLAE. Îmi stau în minte şi în inimă trei persoane plecate la cer, identificate, în lumea noastră, cu numele Înţeleptului şi Dreptului Sfânt Ierarh Nicolae: tatăl meu, Nicolae Bălcescu şi Nicolae Iorga.  

Iar în viată, deşi nu-i pot cuprinde pe deplin cu mintea, ei excedându-mi cu mult puterea, îi pot îmbrăţişa însă pe deplin cu inima. Dumnealor sunt identificabili prin nume şi prenume cu rezonanţă în sine, dar şi prin dramaticul destin de a se fi născut români basarabeni. Iată-i :  

Dl acad. Nicolae Dabija, marele poet si tribun basarabean, al cărui recent volum “Drumul spre Biserică” (o ediţie aniversară, îngrijită de pr. O. Moşin) , printr-o programare metafizică, l-am primit în dar chiar azi, la Mirosloveşti (prin Dl dr. Vasile Şoimaru); şi care m-a copleşit onorându-mă cu alesele sale gânduri de referinţă pentru cartea mea “O punte peste Prut” (Ed. Balacron, Chişinău, 2013, autor de proiect editorial, dr. Vasile Şoimaru );  

Dl Nicolae Rusu, prozator şi combatant, cu cicatricile rănilor pe chip, pe frontul spiritual al românismului; şi Domnia Sa – onorant semnatar al cap. Referinţe, parte integrantă a cărţii mele (menţionată mai sus);  

Dl Nicolae Botgros, un maestru inegalabil al Cântecului Românesc, în calitate de dirijor al Orchestrei Naţionale Populare “Lăutarii” şi de virtuos violinist.  

 

Le aduc modestul meu omagiu de veşnică pomenire primilor trei Nicolae, iar celorlalţi trei distinşi vieţuitori cu acelaşi nume de Botez le urez, cu sfială, de aici, de jos – mult prea de jos –, tradiţionalul La mulţi ani cu sănătate! Şi forţă harului prin care ne înnobilează Neamul!  

Aşa să le ajute Dumnezeu!  

Referinţă Bibliografică:
CEI DE DOUĂ ORI CÂTE TREI DREPŢI ŞI FRUMOŞI NICOLAE DIN INIMA MEA / Gheorghe Pârlea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1071, Anul III, 06 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Gheorghe Pârlea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Pârlea
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!