AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Cugetari >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 642 din 03 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

CE SUNTEM? CINE SUNTEM? UNDE SUNTEM?
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

CE SUNTEM? CINE SUNTEM? UNDE SUNTEM?  

 

Istoria ne-a demonstrat că după anumite schimbări din orice stat al lumii, imperiu sau orice monarhie, cei care au fost, erau RĂI şi retrograzi! Ceea ce trăim acum în România respectă vechile reguli confirmate de istorie. Dacă regimul comunist a avut unele deficienţe, acestea au fost minore în respectarea omului simplu. Muncitorul era respectat în cea ce mai mare parte. Cei care au trăit epoca pot spune cum le-au fost respectate drepturile. Desigur că au fost încălcate anumite drepturi, de altfel consfinţite în constituţiile socialiste. Abuzuri au existat şi vor exista în orice regim politic. Încercarea de a readuce un sistem dictatorial are anumite conotaţii doar PERSONALE. Dovada a fost regimul CEAUŞESCU, când din motive încă neelucidate în totalitate, un om oarecare voia să fie TOTUL! Răbdarea poporului român a EXPLODAT în Decembrie 1989. Nu voi putea înţelege cum un grup de persoane, care sunt desemnate de cetăţeni să fie atât de inconştientă încât să nu aibă grijă de cetăţenii acestei Românii, şi să lupte pentru anumite privilegii personale? Adevăraţii politicieni, care totuşi au un minim de DECENŢĂ şi PATRIOTISM. Asta însemnând respectul faţă de alegătorii care te-au ales să ajungi în Parlament! Respectul pentru restul cetăţenilor care fie nu te-au votat, sau nu au putut să te voteze.  

ÎMI CER DREPTURILE CONSTITUŢIONALE DE CETĂŢEAN AL ROMÂNIEI.  

Daţi-mi numai ce am dreptul; SĂ TRĂIESC DEMN, ÎNTR-O ŢARĂ DEMNĂ!  

ORICE ÎNCĂLCARE A DREPTULRILOR CONSTITUŢIONALE ESTE UN ABUZ.  

CÂND A FOST DICTATURĂ ÎN ROMÂNIA; ÎNAINTE DE 1989 SAU DUPĂ 1990?  

Referinţă Bibliografică:
CE SUNTEM? CINE SUNTEM? UNDE SUNTEM? / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 642, Anul II, 03 octombrie 2012, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!