Confluenţe Literare: FrontPage
CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Home > Impact > Aspiratii >  


Autor: Ionel Cadar         Publicat în: Ediţia nr. 1107 din 11 ianuarie 2014        Toate Articolele Autorului

CE MINUNAT ESTE SĂ FII BUNIC...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CE MINUNAT ESTE SĂ FII BUNIC...  
  
" Copiii copiilor sunt cununa bătrânilor şi părinţii sunt slava copiilor lor" ( Prov. 17: 6 ) Responsabilitatea noastră a fost mare după naşterea copiilor noştri Mariana, Ioana şi Florin. Devenind părinţi am încercat să investim zilnic câteva minute în rugăciune către Dumnezeu pentru familie. Anii au trecut, copiii noştri s-au căsătorit şi lista membrilor familiei noastre a crescut prin apariţia nepoţilor, iar noi, am devenit bunici. CE MINUNAT ESTE SĂ FII BUNIC...  
  
Dar vorbind de pe poziţia binecuvântată de bunici, ne-am pus oare vreodată întrebarea cât de mare este impactul nostru asupra nepoţilor cu care ne-a dăruit Dumnezeu? Îi influenţăm noi, oare, în aşa fel încât ei să devină o bucurie atât pentru părinţii lor şi pentru noi încât şi pentru persoanele din jurul lor, cu care ajunge în contact? Îi învăţăm noi, oare, să fie respectuoşi, credincioşi şi supuşi părinţilor şi autorităţilor, să-şi împlinească obligaţiile ce le au ( în conformitate cu vârstele lor ), aşa încât să fie o plăcere să fii în preajma lor? Sau doar îi răsfăţăm, oferindu-le tot ce vor în lume şi apoi îi trimitem acasă la părinţii lor, doar pentru a le crea acestora o durere de cap în plus? 
  
Iată câteva întrebări care ar trebui să ne conştientizeze asupra responsabilităţii ce o avem în dreptul binecuvântării primite de la Domnul şi anume, aceea de a vedea cu ochii noştri pe "copiii copiilor noştri". 
  
Bunicii sunt mai mult decât necesari pentru că ei sunt singurii adulţi care au întotdeauna timp pentru nepoţii lor mai mici. 
  
Bunicii ne cuprind micuţele mâini doar o vreme, dar inimile pentru o veşnicie. Numai înţelepciunea, maturitatea şi echilibrul bunicilor pot da sens şi dulceaţă copilăriei nepoţilor. 
  
Ionel Cadar 
  
Referinţă Bibliografică:
CE MINUNAT ESTE SĂ FII BUNIC... / Ionel Cadar : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1107, Anul IV, 11 ianuarie 2014, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ionel Cadar : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ionel Cadar
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!