CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Scriitori >  


Autor: Vasilica Ilie         Publicat în: Ediţia nr. 732 din 01 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

Câteva gânduri de sfârşit de an
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Fără iubire eşti nimic. Dacă nu îti hrăneşti sufletul cu iubire, nu poţi fi bun. Sufletul este ca un izvor care te adapă exact cu acelaşi lucru, cu care îl hrăneşti. Dacă porneşti încă din copilărie, în viaţă, cu poveţele părinţilor şi ale bunicilor (de unde şi maxima: dacă nu ai bătrâni, să-ţi cumperi!) iar pe parcursul vieţii te autoeduci, ştiind să discerni, îţi formezi un caracter frumos; nimeni şi nimic nu te poate influenţa. Părinţii îsi iubesc copiii, indiferent dacă aceştia le aduc bucurii sau griji; îi ajuta la momentul potrivit şi nu aşteaptă recompense, decât o vorbă bună. La rândul lor, copiii, când devin părinţi, procedează întocmai (cine îşi formează caracterul frumos, bineînţeles) şi nu-şi uită părinţii, cei care le-au insuflat acest sentiment ( lucrul acesta se transmite din generaţie în generaţie); au grijă de ei când devin neputincioşi. Citeam undeva că noi ne alegem părinţii când suntem procreeaţi. Indiferent ce ajungi în viaţă, omule, nu uita de unde ai plecat! Respectă-te pe tine, respectă-i pe cei de lângă tine ca să fii respectat la rândul tău, şi nu uita dictonul: “iubeşte şi vei fi iubit”! De asemenea, nu uitaţi că suntem nişte călători pe acest pământ şi când plecăm în veşnicie, nu luăm nimic din bogăţiile materiale, plecăm cu IUBIREA (pe care ne-a dăruit-o Dumnezeu odată cu VIAŢA) şi cu faptele bune pe care le-am făcut cât am trăit ... cu acestea ne ducem la judecată, înaintea Lui. Restul, în urma noastră, doar fum ... Iubiţi-vă, dragii mei, cu sinceritate şi respect! 
  
Vă doresc sărbători fericite în continuare şi noul an, 2013, să vă aducă multă sănătate, bucurii, pace şi lumină în suflet, împliniri pe toate planurile şi multă, multă, IUBIRE! La mulţi ani! 
  
Referinţă Bibliografică:
Câteva gânduri de sfârşit de an / Vasilica Ilie : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 732, Anul III, 01 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Vasilica Ilie : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Vasilica Ilie
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!