CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Ion Untaru         Publicat în: Ediţia nr. 821 din 31 martie 2013        Toate Articolele Autorului

Câteva cuvinte despre post
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Am citit ca omul dispune de atâta energie în corpul său cât o tonă de baterii!!! Probabil este vorba de faptul că miliardele de celule produc fiecare cantităţi infime de energie dar rămân separate şi am făcut legătura cu spusele Domnului când femeia cu scurgere de sânge s-a atins de veşmântul Său: ,,Am simţit o putere care a ieşit din Mine!” (Luca 8.46).  

Domnul Iisus a făcut de nenumărate ori dovada dumnezeirii Sale vindecând bolile sau înviind morţii, cu cea mai mare usurinţă, doar prin Cuvant! Puterea şi harul Său erau, sunt de natură dumnezeiască. Dar există şi oameni care posedă o energie cerebrală ieşită din comun. Principalul este ca aceasta să fie benefic folosită, adică pusă în slujba omului. A şti înseamnă a putea. Cu cât ştim mai mult, vom putea mai mult. Şi există diferenţă între har care este un dar al lui Dumnezeu şi înţelepciunea dobândită.  

Corpul consumă energia care provine din mâncare dar are probabil şi un sistem paralel producându-şi singur această energie ca sistem alternativ! El poate absorbi energie şi din atmosferă: din lumină, din razele de soare, din căldură, din aer, din mirosul de la plante, de la flori, dar şi din alimente (pâinea întăreşte inima omului, vinul veseleşte inima omului, psalm 103 cu versetele 16 si 17). Procesele acestea sunt insuficient cunoscute medical iar cercetările nu neagă adevărurile Bibliei. Presupun ca sunt oameni care au ajuns la concluzii mai avansate, la credinţa, la convingerea că absorb sau îşi produc singuri energia necesară vietii şi ei mănâncă mai puţin fără să se îmbolnavească. Ceea este cu adevărat bine de ştiut (autotrofii). Credinţa, rugăciunea, postul, rezervele fiziologice încă necunoscute ale corpului nostru, dar şi ajutorul primit de la Dumnezeu fac posibile toate acestea fără să putem preciza cum interacţionează fiecare dintre ele.  

Pe unii din postitori Dumnezeu i-a hrănit cu miere din stâncă! Mulţi pustnici au trăit postind, unii din ei au trecut de suta de ani si nu au fost niciodată bolnavi! Dar există şi oameni care nu simt nevoia să mănânce (unii din acestia sunt mentionaţi si in Guiness Book!). Iar credinciosul când se roagă, spune din toată inima sa: ,,Toate le pot întru Hristos, Cel care mă întăreşte” (Filipeni 4.13).  

Şi dacă vom încerca să închidem cercul excursului nostru, putem să ne referim şi la avertizarea următoare: ,,Poporul Meu va pieri pentru că nu mai cunoaşte pe Domnul. Şi fiindcă tu ai uitat Legea Domnului, şi Eu voi uita pe fiii tăi!”. (Osea 4.6).  

 

Referinţă Bibliografică:
Câteva cuvinte despre post / Ion Untaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 821, Anul III, 31 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Ion Untaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Untaru
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!