CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 1080 din 15 decembrie 2013        Toate Articolele Autorului

CÂTE-UN HOP-HOP-HOP,PÂNĂ N-OM MAI FI DELOC!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Licenţă pentru autobuzul de buzunar ?  

 

 

În ultimele săptămâni, pe traseul : satul natal- centrul de comună- capitala judeţului, Dio costată cu amărăciune că autobuzul circulă precum barca pe valuri : din hop în hop!  

 

Noul program (?!) nu are nici în clin , nici în mâneca şoferului i.m., care pur şi simplu de-serveşte călătorii de pe acest traseu. Cu sau fără muzică la bord.  

 

Te porneşti ca orice ţăran ce se respectă dis-de-dimineaţă, să zicem la 5,45, din sat, dar nu poţi fi niciodată sigur (Mă îndoiesc, deci autobuzul nu există!) când şi unde vei ajunge !  

 

Pentru că : ori se strică autobuzul, ori vremea, ori-Doamne fereşte!-şoferul! Să le luăm pe rând !  

TRAP-SA are sub oblăduire ruta menţionată.Dus şi întors. Adică invers,dar invers de tot! TRAP-SA are şi un parc de autobuze de pomină! Toate unul şi unul : de rele! Cică din vina călătorilor : că nu plătesc mai mult. Şi mai mult! Tot mai mult!  

 

Huo, că vine Garda Financiară! Şi poate nu are cu ce pleca.  

 

Dacă se strică vremea, sunt vinovaţi cei de la drumuri. Că se ţin de găurit şoselele patriei ! (Că n-or avea altceva mai bun de găurit, domnule!)  

 

În fine, dacă se defectează, cum spuneam mai devreme- Doamne fereşte !, şoferul, vinovat este destinul ! Adică ,domnul ADAM, că a fugit din rai. Pe jos. Cu doamna EVA!  

 

Prin urmare ajungem de unde ne-am pornit. În raiul/iadul îndoielii : vine sau nu vine autobuzul ?  

Un cetăţean , mai şugubăţ şi cu dare de mână, a găsit soluţia :  

 

- Domnule, eu am autobuzul în buzunar. În pungă! Plătesc şi orice maşină este la dispoziţia mea!  

 

Bine-bine, se gândi Dio, dar ce fac ceilalţi cetăţeni, cei cu punga pe cale de dispariţie!??  

 

O noutate de ultimă oră : TRAP.SA s-a privatizat. Poate că noul patron va vedea altfel lucrurile. LA GALOP!  

 

 

Costel Zăgan, DEŞERTUL DE CATIFEA (126)  

 
Referinţă Bibliografică:
CÂTE-UN HOP-HOP-HOP,PÂNĂ N-OM MAI FI DELOC! / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1080, Anul III, 15 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!