CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Romeo Tarhon         Publicat în: Ediţia nr. 1060 din 25 noiembrie 2013        Toate Articolele Autorului

Cărţile Editurii Naţiunea la Gaudeamus 2013
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Bucurându-se de o locaţie generoasă – sala de evenimente „Mircea Sântimbreanu”, şi de prezenţa, la o oră de maximă animaţie, a unui numeros public reprezentat de către scriitori, invitaţi, prieteni şi cititori, Editura Naţiunea, membru al „Asociaţiei Difuzorilor şi Editorilor Patronat al Cărţii”, a lansat sâmbătă 23 nov.2013 mai multe volume între care: „Ingineria apelor subterane: note de curs şi aplicaţii” şi „Mecanica rocilor: îndrumător de de proiect şi aplicaţii”, autor Dan Păunescu; cartea colectivă „A treia cale” cu 12 autori contemporani de proză scurtă şi poezie; cartea colectivă cu 35 de autori contemporani de poezie „De drag, de jale şi de dor” (volumul al lI-lea al colecţiei antologice „Cu patria în suflet”; „Amestec în iluzii efemere”, volum de poezie, autor Horia Scarlat. 
  
Moderatori şi invitaţi: Cezar Adonis Mihalache şi Romeo Tarhon – co-patroni ai Editurii Naţiunea şi ai Ziarului Naţiunea, organizatori ai evenimentului; Andrei Sever Mureşan – preşedintele fundaţiei Andrei Mureşanu -„Deşteaptă-te , române!” – partener media şi organizatoric; Horia Scarlat; Mălina Adina Netcă, fondatoare şi redactor-şef al revistei A.V.A. alături de Anca Elena Şerpe, redactor revista A.V.A. – partener media literar (ambele fiind şi poete, co-autoare la volumul „De drag, de jale şi de dor”); Rodica Râpeanu, Cristian Cruţi, Ioana Voicilă Dobre, Marian Malciu, Daniela Neacşu, Ovidiu G. Papatanasiu, Adam Emil Călin, Marcel Tudor precum şi alţi scriitori co-autori ai volumelor antologice prezentate, alături de cadre didactice, studenţi, cititori, prieteni şi un numeros public „magnetizat” de microrecitalurile de poezie în lectura autorilor şi de vocea remarcabilă a doamnei Ofelia-Florica Haranguş, a cărei participare excepţională a onorat şi delectat numeroasa asistenţă cu melodii de „drag, de jale şi dor.” 
  
În cele circa 60 de minute alocate Editurii Naţiunea, poeţii prezenţi în volumele lansate au avut prilejul să lectureze la microfon una sau mai multe creaţii lirice din propria operă. Deschiderea evenimentului i-a revenit redactorului-şef al Ziarului Naţiunea, Cezar A. Mihalache, care a prezentat programul evenimentului şi autorii, insistând pe faptul că tânăra editură Naţiunea s-a dedicat cu acest prilej şi activităţii de editare a manualelor didactice. În continuare, fostul mare sportiv al Românei, omul de afaceri şi un susţinător consecvent al culturii, Andrei Sever Mureşan, a adresat un prietenesc salut din partea fundaţiei al cărui preşedinte fondator este, dar şi „un autentic patriot şi partener valoros al grupului de presă Alcero-Naţiunea”, aşa cum am ţinut să precizez la microfon, ca moderator şi coordonator al antologiilor lansate. 
  
Prolificul şi valorosul scriitor Marian Malciu din Slatina, deşi prezent cu poezii şi în al doilea volum al colecţiei antologice „Cu patria în suflet”, a preferat, în loc să lectureze una dintre minunatele sale creaţii lirice, să vorbească despre activitatea culturală a editurii Naţiunea, amintind faptul că editorii acesteia au lansat mai multe proiecte, între care cel mai îndrăzneţ este „Rugă fără sfârşit”, soldat cu peste 26.000 de catrene scrise de către sute de creatori români de poezie, în tentativa intrării noastre, ca naţiune, în Cartea Recordurilor, cu cel mai lung poem colectiv. 
  
Revenind la microfon, mi-am exprimat regretul că, reţinut fiind de treburi extrem de importante ale Primăriei Capitalei, domnul Victor Adîr, consilierul Primarului General al capitalei, Sorin Oprescu, dar şi un valoros poet co-autor în antologia „De drag, de jale şi de dor”, nu ne-a putut onora cu prezenţa de care aveam intenţia să profit prin prezentarea unor detalii legate de proiectul unic în lume, „Rugă fără sfârşit – cel mai lung poem colectiv pentru Cartea Recordurilor” şi, prin domnia sa, să propun edilului-şef Sorin Oprescu să valorificăm în parteneriat cultural această performanţă inedită a românilor, ca reparaţie de imagine în lume, prin autentificarea şi înregistrarea în „Guinness Book” a impresionantului proiect pe care l-am lansat în septembrie 2011 şi pe care l-am finalizat pe parcursul unui an calendaristic împreună cu sute de creatori de poezie, dăruind, astfel, patrimoniului cultural românesc, cel mai lung poem colectiv din lume, despre care s-a scris în presă nu puţin şi elogios, dar fără ecoul scontat. 
  
A fost, fără îndoială, o întâlnire reuşită, emoţionantă şi memorabilă. Editura Naţiunea mulţumeşte tuturor participanţilor, cu accent prietenesc celor care au făcut efortul de a veni din depărtate oraşe ale ţării. 
  
http://www.ziarulnatiunea.ro/category/colocvii-literare/ 
  
Referinţă Bibliografică:
Cărţile Editurii Naţiunea la Gaudeamus 2013 / Romeo Tarhon : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1060, Anul III, 25 noiembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Romeo Tarhon : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Romeo Tarhon
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!