CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: Marin Voican Ghioroiu         Publicat în: Ediţia nr. 962 din 19 august 2013        Toate Articolele Autorului

CARTE SFÂNTĂ, MAMĂ BUNĂ!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

CARTE SFÂNTĂ, MAMĂ BUNĂ!  

"MERIDIANE LIRICE"  

 

...De câte ori vin de la drum lung, uneori în miez de noapte, pe tine te găsesc pe noptieră,Carte sfântă!... mă primeşti cu privirea ta caldă şi zâmbetul de Mamă bună!...care-şi aşteaptă feciorul.  

Literele tale, dragă antologie - Meridiane Lirice , străluciri de stele fermecate (adunate din zeci de suflete-nsetate de poezie) îmi trimit dragoste şi iubire. În ceas de taină, drag truditor neobosit întru lumină, George Stroia, îţi aud vorba caldă (din plai de dor moldovenesc) cu care mă copleşeşti în aduceri aminte. În acest volum ai depozitate în faguri de miere, stropiţi cu aurul slovei înaripate, atât de plăcuţi cititorului, nu mai puţin de 826 de pagini în format A4, ocazie fericită de-aţi trimite o caldă îmbrăţişare şi să-ţi dea bunul Dumnezeu sănătate, inspiraţie, putere de muncă spre a realiza şi volumul al doilea... pe care-l aştept cu nerăbdare şi interes.  

În liniştea nopţii, când vântul îmi bate în fereastră să vadă dacă am adormit, Carte fermecată, Mamă bună, prietenă credincioasă... te văd cum te-ntrupezi într-o zână seducătoare şi mă inviţi să păşesc în palatul vieţii tale, să-i cunosc pe dragii noştri confraţi, poeţi ce-şi aduc obolul la ridicarea de templu pentru pomenire prin creaţii de învăţătură lăsate moştenire generaţiilor viitoare. Tu, draga mea Carte... nu eşti niciodată obosită, nu eşti supărată..., şi vii să-mi destăinui cu şoapte dulci atâtea povestiri de dragoste, întâmplări, sfaturi părinteşti, vorbe de duh pentru liniştea mea sufletească.  

În saloanele regale care-s pline de lumină, Tu, Regină fără seamăn de frumoasă, Mamă primitoare, la un semn discret, al privirii tale de madonă dumnezee, o muzică celestă ca "armonia codrului bătut de gânduri" deschizi balul culturii, iar invitaţii tăi... cei 124 de poeţi, îmbrăcaţi în straie naţionale (din Moldova, Olteni, Ardeal, Muntenia, Banat, Dobrogea, Basarabia...) se prind într-o horă imensă a prieteniei, trec pri faţa ta şi-ţi aduc daruri nepreţuite spre a le aşeza în lacra eternităţii, a te mândri şi a te bucura alături de fiii tăi care-ţi sărbătoresc numele de Carte sfântă, Mamă bună şi îţi ureazăLA MULŢI ANI!  

 

Scriitor-compozitor Marin Voican-Ghioroiu.  

 

Referinţă Bibliografică:
CARTE SFÂNTĂ, MAMĂ BUNĂ! / Marin Voican Ghioroiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 962, Anul III, 19 august 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Marin Voican Ghioroiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marin Voican Ghioroiu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!