AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Vizual >  


Autor: Dalelina John         Publicat în: Ediţia nr. 801 din 11 martie 2013        Toate Articolele Autorului

Caravaggio Michelangelo Merisi 1571-1610
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Cel mai revoluţionar artist al barocului, Caravaggio s-a născut langă Milano, ca fiu al unui arhitect de la curtea marchizului de Caravaggio. Stilul său este unul dramatic, unde se imbină realul cu spiritualul şi este influenţat de pictorul Simone Peterzano, al cărui ucenic a fost. Naturalismul acestui stil propriu este o reacţie la manierism şi se caracterizează prin clarobscuritate, stil cunoscut ca ”tenebrism”. Tensiunea emoţională este creată din intensificarea contrastului dintre lumină si umbre iar inovaţia de a lucra direct pe panză a atras critici din partea altor pictori contemporani. Totuşi, stilul bazat pe studiul atent al naturii precum şi dinamica cu care folosea lumina a exercitat o influenţă extraordinară. Sunt consideraţi urmaşi ai stilului său: Giovanni Baglione, Orazio Gentileschi si fiica sa Artemisia Gentileschi, Batistello Caracciolo şi Carlo Sellitto.  

Lucrări importante ale lui Carabaggio:  

Bacchus bolnav(autoportret)-1593, Narcis- 1599, Maria Magdalena-1606, Iudita tăind capul lui Holofern, Sf. Ieronim-1606, Convertirea Sf. pavel-1601, Bahus-1593, Ioan Botezătorul-1604, Tanar care ţine un coş de fructe-1593, Amor-1598/1599, Invierea lui Lazăr-1608-1609, Jucatorii de cărţi- 1594, Cina din Emmaus-1602.  

http://artelesistiintelevietii.wordpress.com/2013/02/16/caravaggio-michelangelo-merisi-1571-1610/  

Referinţă Bibliografică:
Caravaggio Michelangelo Merisi 1571-1610 / Dalelina John : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 801, Anul III, 11 martie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Dalelina John : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dalelina John
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!