CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 719 din 19 decembrie 2012        Toate Articolele Autorului

Capra cu trei iezi
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Povestire de Titina Nica Ţene. Desen de Catinca Ţene, clasa a IV-a. 
  
Capra cu trei iezi 
  
Când am văzut că nepoatei mele , Anastasia, îi este foarte frică de lup, m-am gândit să inventez altă poveste cu Capra cu trei iezi pe care i-am povestit-o la ora 14, când ne-am aşezat în pat să ne odihnim. 
  
- Anastasia, hai să-ţi povestesc “Capra cu trei iezi” ...  
  
- Nu, nu vreau, mi-e frică de lup ...  
  
- Eu ştiu altă poveste... 
  
- Bine ...  
  
-Era odată o capră care avea trei iezi. Erau foarte cuminţi toţi. Şi cel mare şi cel mijlociu şi cel mic. Adică mâncau frumos la masă, o ascultau pe bunica şi când vroiau ceva spuneau, te rog frumos şi mulţumesc, nu deschideau uşa la străini. Ba o lăsau pe mama să meargă la pădure unde avea serviciu şi nu plângeau când pleca. Intr-o zi mama le spunse că merge după demâncare la pădure. Să stea cuminţi, să nu deschidă uşa la nimeni, decât atunci când vor auzi glasul ei. Dar lupul e mare şmecher şi a venit, nu după mult timp, la uşă. Iezii şi-au dat seama că e lupul şi l-au primit cum se cuvine. Adică unul cu lingura de lemn, altul cu polonicul de ciorbă şi altul cu mătura. L-au alungat cât ai zice peşte. Lupul a fugit speriat. S-a întâlnit cu capra: 
  
- De unde vi, lupule, precis ai fost la iezii mei. I-a vino tu la mine să te duc în pădure, să te leg de copac. 
  
- Lasă-mă coană capră că destul m-au alungat iezii, lasă-mă în plata mea... 
  
Capra nu s-a milit de el. L-a dus în pădure şi l-a legat de un copac. De acum încolo să nu mai îndrăzneşti să te atingi de iezii mei, ai înţeles? Şi aşa au scăpat capra şi iezii de lupul cel rău. 
  
Anastasia, mă ascultă cu atenţie şi foarte bucuroasă sare jos din pat. 
  
- Ce faci Anastasia, nu te culci? Vezi că vine lupul... 
  
- Nu, nu mai vine l-a păpat capra...  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Capra cu trei iezi / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 719, Anul II, 19 decembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!