AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Scriitori >  Cântecul pământului
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Să ascultăm murmurul pământului ...  
  
O dimineaţă înnorată şi rece de toamnă învăluie pământul! Norii grei, plumburii aşteaptă un semn, să se dezlănţuie!  
  
Nu simt răceala, când merg cu tălpile goale prin iarba plină de rouă. O linişte nefirească s-a lăsat peste pădure, frunzele copacilor foşnesc, transmiţând mesaje secrete. Cerul se dezlănţuie, furtuna izbucneşte furioasă.  
  
Acolo sus, Dumnezeu este trist!  
  
Noi, putem schimba lumea însă nu ne pasă! Pământul plânge! Îmi apropii fruntea de scoarţa copacului, ii simt vibraţia ... şi ei au suflet. Animalele, florile, toate vietăţile suferă. Picăturile de ploaie sunt lacrimile norilor care purifică, reînnoiesc natura.  
  
Un pui de căprioară, fuge speriat dispărând în desiş. 
  
Zbuciumul vieţii este pulsul pământului! Ce am făcut lumii?  
  
Priviţi! Boli, războaie, poluare, răutate, nelegiuiri.. ne-am îndepărtat de divinitate! Poate, ploaia va reuşi, să spele mediul înconjurător. Dar va putea ea oare, să cureţe mizeria din caracterul celor mulţi avizi de putere şi bani? Forţa umană nu constă în avuţii materiale. Ea stă cuibărită în suflet, în spirit şi iubire. Troiţa de foc!  
  
Am închis ochii, am îndreptat o rugă fierbinte către Dumnezeu, să ne mai dea o şansă. L-am implorat să nu ne lase pradă disperării ... sa ne trimită un semn că ne susţine. Noi suntem ucenicii îngerilor. 
  
Încet, haosul s-a liniştit, cerul s-a înseninat. A apărut curcubeul, puntea de legătură între noi şi natură. Un porumbel alb s-a aşezat pe umărul meu ... este sufletul tău curat! Semnul trimis pentru a ne obloji rănile sufletului. El ştearge lacrimile, ostoieşte durerea, purifică cugetul si simţurile.  
  
Mi-am lipit obrazul de aripa porumbelului ... i-am simţit tremurul ... el este speranţa, înălţarea spiritului către dimensiuni înalte în ierarhia vieţii. Mi-au răsunat în minte acorduri dulci din muzica universului. Nu suntem singuri. Niciodată, nu vom fi! Divinitatea ne ocroteşte.  
  
Eşti cu noi in fiece clipă, ne inspiri iubire, curaj, sentimente luminoase. 
  
Puiul de căprioară se apropie timid. El reprezintă teama noastră de necunoscut. Eşti porumbelul din conştiinţa fiecărui om care-şi înţelege menirea şi te păstrează în inimă. Culorile curcubeului sunt schimbările stărilor noastre de spirit!  
  
Mai putem salva, ce ne-a dăruit Creatorul!  
  
Să ascultăm cântecul pământului!  
  
Am deschis pumnul ... în palmă am găsit un fulg alb! El este simbolul libertăţii individuale, destinul ne aparţine ... suntem uşori ca pasările cerului, ca fulgul din aripile speranţei!  
  
Zbor uşor, mesager al păcii ! 
  
2009 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Cântecul pământului / Camelia Constantin : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 313, Anul I, 09 noiembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Camelia Constantin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Camelia Constantin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!