CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  


Autor: Nuţa Istrate Gangan         Publicat în: Ediţia nr. 521 din 04 iunie 2012        Toate Articolele Autorului

Canibalism, 2012
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Trăim într-o lume ciudată. Şi nu de azi sau de ieri. 
  
Căutăm senzaţii tari. Şi atunci când le găsim suntem dezamăgiţi de faptul că tot ce este senzaţional şi halucinant nu durează o veşnicie. În goana noastră, dublăm doza de senzaţii tari, dublând sau triplând porţia de halucinogen care o produce. 
  
Zilele astea am o senzaţie de "stomac uşor şi sensibil". Am avut întotdeauna o stare ciudată de "empatie stomacală", dar zilele astea am auzit şi citit despre un lucru pe care nu am putut să-l diger prea uşor. 
  
Încă am în minte o imagine îngrozitoare şi macabră, în care doi bărbaţi zac dezbrăcaţi pe marginea unei şosele, unul, cu gura plină de sânge şi bucăţi de carne umană şi celălalt cu ochii scobiţi, cu nasul smuls şi cu bucăţi de piele de pe fata sfâşiată de dinţi, într-un act de canibalism în 2012. 
  
S-a întâmplat în Sudul Floridei, pe marginea unei şosele extrem de aglomerate, în weekendul trecut. 
  
Poliţistul chemat la locul faptei nu va uita uşor ce i-a fost dat să vadă: un bărbat dezbrăcat muşcând din fata altui bărbat, mâncându-i ochii, nasul, urechile şi părţi din faţă. A încercat să-l avertizeze, dar atacatorul a mârâit animalic şi s-a întors să-şi continue festinul canibalistic. Cu câteva focuri de armă, poliţistul l-a ucis, apoi paramedicii, chemaţi de urgenţă au transportat omul fără faţa la spital. 
  
Mai târziu s-a dovedit că amândoi erau sub influenţa LSD, un drog recreaţional, o combinaţie mai mult sau mai puţin recreaţionala, reuşită de "chimiştii străzii". 
  
Luat în cantităţi rezonabile, drogul se pare că nu este foarte periculos, produce stări halucinogene plăcute, creşte senzaţia de a atinge şi a fi atins, oamenii "văd" sunete şi "aud" culori. Simţurile devin extrem de sensibile şi confuze, senzaţiile se amestecă ... 
  
Şi are efect pozitiv asupra creativităţii. 
  
Dar... depinde de toleranţa fiecăruia. Luat în cantităţi mari dă stări anxioase şi paranoice, creşte extrem de mult temperatura corpului (de aici lipsa hainelor) şi măreşte potenta fizică încât ai impresia că te lupţi cu un om de două ori mai puternic. Consumatorul simte că are puteri superumane, se simte de neînvins, are accese extreme de paranoia şi halucinaţie. 
  
Lucrez cu un fost poliţist. Mi-a povestit că a văzut scene îngrozitoare provocate de supradoză de LSD şi ca el însuşi a fost nevoit să împuşte o femeie aflată sub influenţă, în vreme ce-şi sfârteca realmente soţul cu băţul de la mătură(broomstick) 
  
Pe o şoseaua americană, doi oameni ai străzii, care şi-au găsit alinarea, desfigurarea şi moartea sub influenţa halucinogenelor. 
  
Unul dintre ei, până mai ieri om normal, "cu un zâmbet cald, amuzant, fost jucător de fotbal american, politicos şi gata să ajute pe oricine ar fi avut nevoie". 
  
Dar, care a fost arestat de câteva ori pentru posesie de marijuana şi pentru asalt. 
  
Celălalt are la activ o istorie extinsă de probleme cu poliţia. 
  
Dincolo de efectele negative mulţi scriitori şi vizionari au consumat LSD sau alte forme de droguri pentru creşterea creativităţii: Steve Jobs, Stephan King, Baudelaire, Cocteau, Freud. 
  
Trăim într-o lume ciudată. Şi nu de azi sau de ieri. 
  
Referinţă Bibliografică:
Canibalism, 2012 / Nuţa Istrate Gangan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 521, Anul II, 04 iunie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Nuţa Istrate Gangan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Nuţa Istrate Gangan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!