CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Scriitori >  


Autor: Ionel Marin         Publicat în: Ediţia nr. 207 din 26 iulie 2011        Toate Articolele Autorului

Candela iubirii
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Candela iubirii 
  
Trecerea noastră-i un continuu exerciţiu de iubire,un joc între aripile clipelor dăruite,o floare de lumină,tulburătoare cu multe ... multe încercări. Valuri de gânduri se risipeau pe ramurile vremii învolburate. Norii prevesteau sfârşitul unui destin,capătul unei poteci de lumină ... Moartea se cuibărise într-un trup tânăr şi ucise visele de lumină,distrugând casa pământeană. Octombrie 2004 în Vicenza,străzile erau negre. Cuvinte înlăcrimate spărgeau clopotele din inima înjumătăţită ... Ajungem la Morgă,miros de lacrimi amare. Camerele erau pline de cadavre ... Îngeri pluteau în jur,păzeau trupul răpus de un camion bizar,înfiorător ucigaş ... Şoferul schimbase tahometrul şi-l aruncase la 800 m depărtare şi ... Ce reprezintă pentru o asemenea fiinţă viaţa unui tânăr străin? Ochii înfundaţi de frigul din interior şi ochiul drept încă sângera de răutatea monstrului ... Un monstru de om cu inimă de piatră a tăiat frumuseţea unui suflet de lumină,aducând agonie zilelor, ... tristeţe tuturor anotimpurilor. Şi zilele erau întunecate ... soarele tremura,respiram greu aerul durerii. Însuşi Iisus plângea,despica cerul pentru a-mi trimite raze rezistente la şocurile prezentului. Nu credeam că este adevărat,clipele păreau veşnicie. Păsări negre purtau amintirile unui fecior neprihănit,lovit mişeleşte de lacoma beznă ... Cele douăzeci şi unu de toamne au fost aduse într-o sicriu blindat ... şi ... crucea grea. Păsările cerului zburau în adânc mister. Pe norii drumului s-au risipit petale sângerii,şoapte sculptate în lacrimi...Oglinda timpului s-a spart şi din ea cioburi de vise s-au împrăştiat peste toate zările. Eu şi cei apropiaţi am rămas îngenunchiaţi pe urmele viselor ucise de lăcomie şi răutate. În condiţii încă neclare,dincolo de un tunel şi a altor multor nefericiţi s-au oprit ... paşii vlăstarului de iubire. Peste mormântul trupului,permanent, plutesc ... amintiri luminate de chipul inegalabilului Mihai. Gânduri tainice,flori şi lumânări străjuiesc doar umbra. Ecouri şi raze de lumină aduc speranţa Învierii. Moartea este doar o trecere spre alte forme de viaţă. Omul este cea mai frumoasă zămislire a lui Dumnezeu! A rămas în suflet Icoana,cu chipul cel viu,neizgonit de vise şi dureri,ca o comoară a vieţii primite. Lumina cea adâncă aduce şoaptele nemărginite în matca lor şi le transmite prin ecouri undelor ... În prag de lumină aşteaptă zâmbetul albastru. NU disperarea ci speranţa vie în mântuirea noastră. În interior şi pe umeri a rămas „cenuşa” amintirilor pline de mister. Încerc să îmbrac umbra zilelor într-o mantie de rouă,fără zgomot s-aduc aproape mireasma clipelor,ca răsărituri rostite prin vise de lumină de Mihai,să se topească,prin nestinsă iubire,în muguri ai veşniciei. 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Candela iubirii / Ionel Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 207, Anul I, 26 iulie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Ionel Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ionel Marin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!