CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Interviuri >  


Autor: Mara Circiu         Publicat în: Ediţia nr. 775 din 13 februarie 2013        Toate Articolele Autorului

CAMPIONII de lângă noi
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Florin şi Andrei Militaru sunt doi tineri sportivi români pasionaţi de un sport foarte la modă în lumea occidentală, şi care în ultima vreme a devenit foarte popular şi în România, POWERLIFTING. Powerliftingul, considerat “cel mai reprezentativ sport de forţa” este o disciplină sportivă destinată exclusiv celor puternici, şi măiestria sportivilor este încercată prin trei probe speciale legate de ridicarea unei greutăti maxime. Zilele trecute, în cadrul Campionatului Naţional de Powerlifting desfaşurat la Alba-Iulia, cei doi fraţi timişoreni au realizat performanţa de a deveni campioni naţionali. Interviul de mai jos ne va dezvălui câteva din secretele acestui sport, şi totodată îi vor introduce în atenţia dvs. pe cei doi fraţi campioni.  

Mara Circiu: Felicitarile mele, Florin şi Andrei, aţi devenit campioni naţionali! Care sunt senzaţiile unui învingător şi cum aţi reusit aceasta performanţă?  

Florin Militaru:Mulţumim, trăim o bucurie imensă pe care nu o pot descrie în cuvinte, suntem însă conştienţi că nu puteam obţine aceste rezultate decat prin multă muncă şi perseverenţă.  

Andrei Militaru:Rezultatele obţinute sunt un adevărat imbold pentru noi, vrem să ne perfecţionăm în acest sport şi să îl introducem în atenţia cât mai multor tineri, bucuria ce o simţim noi atunci când suntem in sala, este molipsitoare şi sunt convins că mulţi s-ar regasi în acest sport.  

Mara Circiu: Cum arată un program de pregatire înainte de a participa la un campionat de mare anvergură?  

Florin Militaru: În ultima săptamână ne conservăm forţele pentru a fi în formă maximă
iar înainte de această saptamână avem un program de antrenament foarte intens, care, pe lângă cresterea în forţă şi masă musculară ne asigură şi flexibilitate, stabilitate şi antrenament cardiovascular.  

Mara Circiu: Ce reprezintă pentru voi powerliftingul? Cum v-aţi îndreptat înspre acest
sport?
 

Andrei Militaru: Powerliftingul presupune disciplinarea corpului şi a minţii în acelasi timp. Întâmplator, am avut ocazia să îl cunoaştem pe antrenorul nostru, dl. Lucian Oprin care ne-a încurajat şi ne-a recomandat acest sport…  

Florin Militaru: Noi vroiam doar să facem miscare şi tata ne-a dus la o sală de sport, poate părea simplu dar chiar şi cei mai mari campioni pot avea un început modest.  

Mara Circiu: Cine sunt sportivii care ii admiraţi şi vă inspiră?  

Florin Militaru: Pentru mine, inspiraţia vine de la Bogdan Onolov, colegul meu de sală care practică acest sport de cinci ani şi acum este campion European. Succesul lui mă inspiră şi îmi spune că totul este posibil-dacă vrei!  

Andrei Militaru: Lucian Bute! Îmi doream de mic să fiu asemeni lui, acum că am descoperit acest sport sper ca într-o buna zi cineva să îsi dorească să fie asemeni mie!!  

Mara Circiu: Performanţa inseamnă sacrificiu. A trebuit să renunţati la multe pentru a obţine aceast rezultat?  

Florin Militaru: Da, am renunţat în primul rind la calculator nu mai stăm 2, 3 ore pe zi în faţa monitorului, şi mergem cât mai des la sală pentru antrenament.  

Andrei Militaru: Timpul liber a devenit mai limitat, mă uit la TV mai puţin, dar nici un sacrificiu nu mi se pare prea mare pentru satisfacţia pe care am simtit-o cand am urcat pe podium!  

Mara Circiu: În afară de aceste medalii obţinute recent, care sunt celelalte rezultate de care vă mândriţi?  

Florin Militaru: Am participat la primul nostru concurs în noiembrie, 2012; eu am obţinut locul III pe ţara iar Andrei locul I, ne-am dat seama că avem potenţial si reusita noastră ne-a dat curaj şi totodată motivat să mergem mai departe. Este o adevarată bucurie să fiu la sală şi pe podium alături de fratele meu, Andrei!  

Mara Circiu: Ce planuri de viitor aveţi?  

Florin Militaru: Ne dorim să continuăm acest sport şi să obţinem rezultate cat mai bune la competiţiile din anul acesta. Ne-am bucura, totodată, dacă acest sport ar caştiga câţi mai mulţi suporteri şi participanţi în România.  

Andrei Militaru: Latinii spuneau“men sana in corpore sano” adică o minte sănatoasă într-un corp sănătos, dictonul lor este mereu prezent în viata noastră de sportivi! Îţi mulţumim pentru faptul că ne promovezi în mass media, şi vrem să fim un exemplu pozitiv şi pentru alţi tineri de vârsta noastră!  

Mara Circiu: Dragii mei, Florin & Andrei, vă felicit încă odată pentru frumoasele voastre rezultate, şi vă doresc mult success în toate competiţiile ce vă asteaptă!  

Referinţă Bibliografică:
CAMPIONII de lângă noi / Mara Circiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 775, Anul III, 13 februarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Mara Circiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mara Circiu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!