CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Meditare >  Călătoria melcului (poate trei şi poate patru)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Călătoria melcului (poate 3)  

intuiesc şi mai târziu percep, inflexiuni blânde ale cuvintelor într-un ocean de disperare. frământ libertatea între alfa şi omega. poarta rămâne deschisă. în trupuri frământate se produce explozia de bucurie la atingerea unui cuvânt, a unui sens, a unei expresii. este multă înţelegere şi nesiguranţă, viaţă netrăită,arme albite superficial şi o imensă luptă a nimicului pe deasupra acoperişului fals al lumii.
cerul îşi colorează aburii. ura îşi aprinde felinarele înainte de sfârşitul anului. gândurile pocnesc în artificii mentale.
sufletul cere pace iar spiritul devine o ciupercă imensă deasupra unui teatru în care se joacă nefiresc aria iubirii.
între doi stâlpi de foc, fluturele îşi îndreaptă aripile. un pescăruş frânt de oboseală aşteaptă să redevină pasăre. regăseşte bucuria regăsirii apoi pluteşte în arcuiri nefireşti deasupra pădurilor sărace.
copacii îşi uită locurile şi pornesc hotărâţi spre ferăstrăul banalului.
un vârf de aripă îi cade pescăruşului în lumină. declară pace cu forma lui reală. continuă călătoria deasupra oceanului de vise.
lumea în care trăiesc are glas de clopot spart. are un aspect de grafic neterminat în care s-a înfipt ţăruşul minciunii. fericirea e ascunsă sub umbrela de iarbă amară.  


în iarbă, melcul a adormit. tremură cochilia încă nevândută. melcul îşi continuă călătoria tulburat numai de apa încropită şi de focul artificial al căutărilor omului cu haosul unei logici numai de el ştiute.  

-------------------------------------------  


melc, melc, codobelc...  

-------------------------------------------  

 

Călătoria melcului (poate4)  infinitul începe din redeschiderea unei răni şi mai ales din prima Privire de după revenire.
de o parte şi de alta a labirintului cauzelor naşterii durerii, pescăruşul culege firimiturile de pâine. corbii adună pietrele lucitoare iar eu, tu, noi, adunăm pietrele din cuarţ roz.
am avut o baghetă micuţă din cuarţ roz. acum trei ani a crăpat exact la mijloc.era în dulap, într-o cutie acoperită. mi-am spus că am scăpat de un rău pe care bagheta l-a tăiat, tăindu-se pe ea însăşi. din clipa aceea am înţeles cuvântul prietenie şi că şi pietrele ştiu asta. le mângâiam şi mai înainte dar nu puteam lăsa deoparte răceala lor.
acum le simt căldura.
melcul mormăie din cochilie că îi place jocul...
sar şi acum într-un picior pe dalele de piatră oriunde merg. evit dalele albe şi negre din acelaşi spaţiu, cât pot... mă intrigă diagonalele pătratelor sau dreptunghiurilor. sar de la un şir la altul, până când îmi încape toată talpa în formele acelea. încrucişez picioarele şi mă rotesc. culoarea contează mai puţin.
jocul mă cheamă mereu.
 


ce ar putea să se conserve de fapt? esenţa jocului?

melcul tace, iese din cochilie şi priveşte apa. porneşte agale de-a lungul uneia din dale. nu mai sar. las urma lui să deseneze harta târârii unui trup obosit...
 

-----------------------------------------  

...scoate coarne boureşti...  

Referinţă Bibliografică:
Călătoria melcului (poate trei şi poate patru) / Anne Marie Bejliu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 732, Anul III, 01 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Anne Marie Bejliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anne Marie Bejliu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!