CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Meditatie >  Călătoria melcului (poate 2)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
îmi spui că sunt încăpăţânată, că nu mai las bucuriei cale prin timpan să-mi răsune,
să-mi cureţe, vindece rătăcirile şi durerea...

aud bucuria dar... am închis o clipă poarta. a fost teama trecătoare de săbii încolăcite în jurul durerii. noduri peste noduri s-au născut. noduri marinăreşti...
învăţ să le despletesc încrâncenarea. flori de piatră cresc în jurul crucii pe care o port.
nu ştiu să le aranjez sub forma unei piramide solide. ridic mereu braţele prea devreme.
melcul mi-a spus că vrea să-şi vândă cochilia.
îi caut versuri potrivite şi mai ales câteva degete care să-l mângâie când plânge.
se agită prea mult prostul şi fisurează cochilia. spirala dansează întruna. nu o mai suportă atunci când şarpele după ce urcă până pe acoperişul cochiliei, se aruncă la vale... îl umple de dorinţe necunoscute lui.
neîmplinit, fără cochilie, s-a aşezat cu un cot lunecos sprijinit de cochilie şi ochii lui se preling pe mâna mea când o plimb pe corniţe. ştiu că îl enervez dar încerc să-i păstrez trează atenţia.
fuiorul îmi amestecă mintea cu inima iar sufletul tot strigă la mine să primesc iar căldura.
de ce mi-e frică acum, nu ştiu. vreau să adorm în braţele tăcerii, la pieptul unui uriaş de piatră cu ochii de iarbă. fără gură este şi după ce mă voi odihni, i-o voi desena sau sculpta. durerea îl va face să strângă braţele în jurul meu mai puternic.
nu mai vreau singurătatea asta şi durerea.
înţeleg că nu scap şi nu mă mai zbat. las oile (anii) să-şi plimbe lâna către fuior.
le ascult behăitul şi le răspund pe limba muntelui înzăpezit...
nu-mi plac vânzătorii de aripi. nu cumpăr aripi. ale mele sunt strânse în mijlocul spinării. aşteaptă lărgirea spaţiului. nu voi zbura. le voi mişca a zbor până când frontiera se va deschide...

să nu pleci...
 
  
Referinţă Bibliografică:
Călătoria melcului (poate 2) / Anne Marie Bejliu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 732, Anul III, 01 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Anne Marie Bejliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anne Marie Bejliu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!