AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Scriitori >  Calator..
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te priveşti în ochi..  
O umbră ..pleoapele coboară grele, secvenţele se succed fulgerător. Priveşti înapoi.. lumina difuză păleşte, face loc întunericului ..frigul pătrunde în oase ca o reptilă rece, nemiloasă. Te cutremuri, trupul refuză să răspundă, mintea lucrează febril, încearcă să compenseze nemişcarea ... Înfrunţi tăcerea. Lumea interioară se răfuieşte cu cea exterioară, se revoltă, luptă. Ai văzut dincolo de aparenţe, ai călătorit prin ochiul timpului, prin lentila clipei iluzorii. Ţi-ai creat propriile lumi, fără reguli impuse ... legile nescrise ale aventurierilor.  
Noroiul gros iţi înghite tălpile ... te cuprinde ca o mlaştină înfometată ... lanţurile regretelor te sugruma. Povara de pe umeri te covârşeşte..secundele sunt licurici în bezna de nepătruns.  
Treceri, etape ...  
Paşii ţi se par în reluare, târându-se greoi.. rafalele de vânt pătrund în trupul slăbit ..carne trecătoare. Încovoiat de timp înaintezi greu, mâlul gros împiedică mişcarea.  
Amintirile se derulează ca un film vechi, întrerupt de tehnica primitivă.. alb-negru, culorile străbat printre scene. Îngenunchezi secerat de durere.. neputincios strângi în pumni mâzga lipicioasă...dorinţa de a ajunge la scări te impulsionează, pătrunde in sânge, acţionează ca o supapă a gândului ... pompează prin vene, încălzeşte inima şi urcă spre creier.. explozia de scântei inundă centrul vital ...  
Te priveşti în ochi..  
În jurul tău flăcări se ivesc pe rând, ard si mistuie negura. Zidurile trosnesc, vârtejul ridicat de nicăieri te smulge, te absoarbe nesăţios.  
Linişte deplină ...  
În spate se întinde tunelul nesfârşit, ca un subsol din clădirile vechi, luminat slab cu câte un bec rătăcit pe alocuri pe tavanul crăpat şi coşcovit.  
Te întorci cu ultimele forţe, te zbaţi ... culoarul îngust cu bolta rotundă te îmbie, păşeşti cu neîncredere ..în urmă, uşile se închid ca o trapă, becurile se sting, puterile cresc ... nu-i speranţă de revenire ... inevitabila trecere.  
Povestea unui chip estompat, imortalizat într-o fotografie îngălbenită, decolorată de vremuri, rătăcita la biroul cu obiecte pierdute ...  
Imaginaţia creează lumi paralele în alte dimensiuni..  
Camelia Constantin  
Ianuarie 2013  

 

Referinţă Bibliografică:
Calator.. / Camelia Constantin : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 753, Anul III, 22 ianuarie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Camelia Constantin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Camelia Constantin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!