CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Ecouri >  


Autor: Corina Diamanta Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 26 din 26 ianuarie 2011        Toate Articolele Autorului

Caile Lui misterioase
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
corinadiamanta@yahoo.com

 

Articol scris în limba engleză de Glen Liesegang Blowing Rock, Carolina de Nord 

De câţiva ani buni, soţia mea, Linda, şi cu mine ne doream să avem un copil. În cele din urma, la 40 de ani, Linda a rămas însărcinată şi a născut o fetiţă, pe care am botezat-o Holly. Ne iubim fiica mai mult decât orice şi ne doream să îi oferim o surioară sau un frăţior, alături de care să crească. 

Din păcate, era imposibil să mai avem un al doilea copil, de aceea ne-am gândit că adopţia ar fi cea mai bună soluţie. Un prieten apropiat, obstretician, ne-a trecut pe lista potenţialilor părinţi adoptivi, de la spitalul de care aparţineam. La rândul ei, Linda păstrase toate jucăriile şi hăinuţele rămase de la Holly, în speranţa că vom reuşi să avem cât de curând încă un bebeluş.  

Într-una din zile, în timp ce scotocea printr-o librărie, Linda a observat un afiş pentru copiii sub şase ani, aflat la reduceri. Holly avea deja şase ani, însă Linda s-a decis să îl ia, spunându-şi că ar fi fost potrivit pentru o cameră de bebeluş. Fără să o intereseze ce reprezenta şi fără ca măcar să îl deschidă, soţia mea a cumpărat afişul şi l-a depozitat împreună cu alte lucruşoare rămase de la Holly, într-o debara. Cine ştie, poate că într-o zi . . . 

Era dimineaţa devreme, când doi ani mai târziu, un prieten de-al nostru, obstretician de profesie, ne-a dat telefon. “Una din pacientele mele”, ne-a anunţat el, “a decis să îşi dea fetiţa nou-născută spre adopţie. Este studentă şi nu are cu ce să îşi întreţină copilul. M-a rugat să o ajut să găsească o familie bună pentru bebeluş aşa că m-am gândit mai întâi la voi.“
 
Pe drum spre spital, Linda mi-a spus: “Ştiu că Dumnezeu ne-a trimis copilul acesta dintr-un anumit motiv, însă mi-e teamă să devenim din nou părinţi, la vârsta noastră.” “Să avem credinţă că este ceea ce trebuie să facem”, i-am răspuns, încercând să îi împrăştii temerile.
 

La spital, asistenta ne-a arătat o fetiţă drăguţă.  “Iat-o pe Emma,” ne-a spus ea. “De fapt, nu o cheamă Emma, dar aşa o alintăm noi”, a continuat femeia”.
   
“Emma,” a repetat şi Linda, luând-o pe micuţă în braţe. “E atât de frumoasă. Iar numele chiar i se potriveşte.”
    
În câteva zile am adus-o pe Emma acasă. Îi pregătisem camera în grabă, aşezând într-un colţ vechiul pătuţ al lui Holly. În timp ce eu o instalam, Linda a scotocit printre lucruşoarele adunate în cămară, pentru a-i încropi o minimă garderobă. Sub o grămadă de hăinuţe a descoperit afişul pe care îl cumpărase cu ani în urmă.
 

“Uitasem de tine”, a spus ea, în timp ce îl deschidea, grăbită. Am auzit-o apoi, cum abia şi-a înăbuşit un strigăt de uimire.  

“Ce este?” am întrebat-o. Linda mi-a arătat afişul, care înfăţişa o mamă, stând în genunchi lângă pat, alături de fiica ei, la rugăciunea de seară. Dedesubt, era scris cu litere mari:  “Emma şi mămica ei se roagă Tatălui Ceresc.” 

  

Referinţă Bibliografică:
Caile Lui misterioase / Corina Diamanta Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 26, Anul I, 26 ianuarie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Corina Diamanta Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Diamanta Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!