CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Cornelia Vîju         Publicat în: Ediţia nr. 437 din 12 martie 2012        Toate Articolele Autorului

Cadoul
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cadoul 
  
În fiecare zi viaţa ne oferă cadouri pe care trebuie să învăţăm să le primim cum se cuvine. Ele sunt muzica Universului, ce vrea să ne legene în propria misiune ce-o avem de îndeplinit, aici, pe Pământ. 
  
Adeseori te găseşti înaintea unui moment care implică dăruirea unui cadou. Cadoul este un gest de mulţumire, felicitare sau pur şi simplu al afecţiunii ce-o nutreşti pentru cineva. Atunci când îl dăruieşti, cadoul dă o stare bună, atât ţie cât şi celui ce i-l oferi. Semn al generozităţii sau recunoştinţei, trebuie să fie ambalat cât mai frumos, iar dincolo de panglici şi hârtii colorate să aibă un conţinut potrivit, surpriză, care să producă bucurie şi zâmbet pe chipul celui care îl primeşte. Şi dacă persoana căreia îi faci cadoul este specială, câteva săruturi aşezate pe ici pe colo, îi vor creşte acestuia valoarea. Când primeşti un dar este recomandat să îl desfaci imediat. Imaginea sa va aşeza reacţia potrivită pe chipul tău, iar bucuria se va reflecta şi-n ochii celui ce ţi l-a dăruit.  
  
Iar dacă câteodată simţi că zilele îţi par încărcate de monotonie, că cei din jur au uitat de tine sau de aniversarea ta, îţi poţi face singur cadouri.Vei vedea că starea aceea de tristeţe dispare, înveţi să priveşti iarăşi lucrurile vieţii în simplitatea lor, nu mai încerci să dai răspunsuri complicate la gesturile persoanelor dragi.  
  
Cel mai interesant cadou ce ţi-l poţi oferi este drumul spre împlinirea unui vis, pe care îl descoperi în adâncul fiinţei tale. Este darul pentru care plăteşti cu timpul tău şi care trebuie învelit în limbajul sufletului mereu. 
  
Un alt dar fără preţ este timpul pe care îl petreci cu persoanele dragi, te încarcă de bucurie, mai mult decât orice pe lume. Valoarea acestuia este într-adevăr inestimabilă, poartă în el lumina specială a sufletului, cheia fericirii umane. 
  
Dacă ne-am deschide inima în fiecare zi, şi am dărui frânturi din sufletul nostru celor din jur, lumea ar deveni mai bună, oamenii ar avea mai multă încredere în ei şi-n visele lor! De aceea, în fiecare zi să purtăm în rucsacul zilnic un mic cadou, de la o floare, o îmbăţişare, un gest sau un zâmbet şi să le dăruim celor de lângă noi. 
  
De obicei, o cutie de cadouri obişnuită, se deschide uşor, nu are nevoie de vreo cheie specială, însă cutia aceea unică, micuţă, în care ne-am închis sufletul... se deschide tare greu şi e nevoie de persoana potrivită pentru a descoperi comoara din interior. E acea cutie care aşteaptă ani pentru a putea fi desfăcută, iar dacă avem norocul să întâlnim omul potrivit, vom descoperi alături, cu siguranţă şi acel strop dulce al eternităţii după care tânjim atât de mult! Este cadoul ce se deschide cu degetele iubirii şi cu aripa viselor. E cadoul pe care doar dorul aprins, cerşit cerului în fiecare zi ţi-l poate aduce. 
  
Oferind dragostea ta în fiecare zi aproapelui, sfinţeşti cu adevărat cadoul pe care divinitatea ţi l-a oferit, viaţa ta. 
  
Şi dacă întâlneşti în drumul tău un om ce are nevoie să primească un dar, nu uita ce spunea Sfântul Ioan Gură de Aur: 
  
,,Cu un bănuţ dăruit poţi cumpăra cerul. Nu fiindcă cerul ar fi atât de ieftin, ci fiindcă Dumnezeu este atât de plin de iubire. Dacă n-ai nici măcar acel bănuţ, atunci dă un pahar cu apă rece!” 
  
Cornelia Vîju 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Cadoul / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 437, Anul II, 12 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!