CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Stihuri > Reflectii >  


Autor: Ionel Davidiuc         Publicat în: Ediţia nr. 677 din 07 noiembrie 2012        Toate Articolele Autorului

Cad frunzele

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
re autor: Ionel Davidiuc Articol publicat la data de: 06.11.2012 Alte articole de acelasi autor
Cad frunzele pe drum . . .
Melancolie,
Te furişezi acum
Şi-n Poezie?. . .
Foşnesc sub paşii mei
Înfiorate,
Privind la cele ce
Nu-s scuturate . . .
Cad frunzele de tei,
Uşor scâncesc,
Se duc şi anii mei. . .
Îmbătrânesc!
Cad frunzele aici
A cincea oară,
Un sentiment ciudat,
Mă înfioară. . .
Cad frunze şi rămân
În rătăcire,
Ca paşii mei, pierduţi
În amintire. . .
Americă, mi-ai dat
Cât n-am gândit,
Chiar zece vieţi, în ţară
De-aş fi muncit!
Acuş, când voi pleca
Acas-la mine,
Ceva din suflet, las
Aici la tine! . . .
Cad frunzele pe drum. . .
Melancolie,
Te furişezi acum
Şi-n POEZIE?. . .
= OCTOMBRIE - Detroit - Michigan - USA= Prima zi când am fost trimis să lucrez la un lift mare de marfă. Aici e o clădire cu şase etaje, în formă de pătrat cu latura de 100 m. iar în mijloc o curte mare. Se numeşte Russel şi a cumpărat-o Denis cu tot cu chiriaşii din ea. La un etaj este o tipografie, un atelier de dulgherie, unul de recondiţionat mobilă veche, la alt etaj, o fabrică de sticlă, depozite diferite şi multe etaje goale, care trebuie renovate şi închiriate. Toată ziua vin tirurile cu marfă, descarcă în faţa lifturilor uriaşe şi pleacă. De aici cu electrocarul urcă în lift şi duc marfa sus. Unii când vin dimineaţa, urcă la etajul unde lucrează, cu maşina, parcând-o acolo. Azi e o zi mohorâtă de toamnă.Vântul învârte frunzele prin curtea asta uriaşă. Greu o să fie până mă voi acomoda aici!Parcă sunt într-o puşcărie, murdară, zidurile din cărămidă afumate, peste tot păianjeni, mizerie. . .Toţi se duc şi vin, îşi văd de preocupările lor, nu le pasă de ce este în jur. Par nişte roboţei teleportaţi. Trebuie să schimb ceva în liftul acesta care nu a văzut curătenie şi vopsea pe el de când a fost făcut! Aici domneşte indiferenţa, nepăsarea şi prostia iar tristeţea, melancolia este la ea acasă. . .
Referinţă Bibliografică:
Cad frunzele / Ionel Davidiuc : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 677, Anul II, 07 noiembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Ionel Davidiuc : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ionel Davidiuc
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!