AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Poeme > Pitoresc >  


Autor: Boris Mehr         Publicat în: Ediţia nr. 608 din 30 august 2012        Toate Articolele Autorului

Ca un paing

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ca un paing urâtul se smulge de pe aţă, iar eu îmi scriu poemul cu sânge şi cu viaţă, tăişul se afundă în carnea încă vie, mişcare controlată, din suflet o fâşie se duce-n infinitul foşnind ca o hârtie, iar trupul se-nfioară, iar Dumnezeu priveşte, poetul-lumânare-ntr-o noapte se topeşte. Dansând cu cartea de citire, coboară tot mai în adâncuri, acolo latră , scos din fire , crâncen câinele pământului. Subţire rochia de mireasă valsează undeva-n văzduhuri, căruţa mortului e trasă şi tremură în iarnă murgul, o, câine al pământului, vezi bine că eu sunt în război cu timpul, străbunii mei purtară flinte, eu retopesc plumbii-n cuvinte. Eroare mare, cred, se face, când râde-un om de dobitoace, pentru că râsul nu e semn de multă minte, ci din lemn e capul celui care crede că umbra lui nu se mai vede, iar umbra este peste tot o umbră de biet dobitoc. A reuşi să vezi în afara ta, aceasta este culmea înţelepciunii.
Tzara nu a mâncat salam cu soia, aceasta ne confirmă chiar şi Zoia Kosmodemianskaia, din filmul unde mult plângeam, acum vreo cincizeci şi ceva de ani. Era real, se pare, nu spun ba, dar cu Tzara e altă dandana, că nimeni nu intelegea, ce vrea acel ochelarist cu DADADA. Păi aste el dorea, şi azi irită prostia ce-i mereu gravidă
De n-ar fi Dumnezeu, de n-ar fi Dumnezeu, eu tot aş vizita un templu, un muzeu, de nu ar exista nimic divin, atunci eu tot m-aş mulţumi privind la câini şi prunci, beţia religioasă din marile oraşe se-asămănă picturii grăbite, în guaşă, barbară este oaia, iar lupul un estet, iubirea este trustul cu adresă şi antet, Aristotel şi Platon şi multe celelalte celebre nume-şi caută un loc mărunt în carte, gigante panouri, picioare, buze, piepţi se zbuciumă în vântul seninei dimineţi.„Îţi voi arăta cu totul altceva decât umbrata păşind în urmă-ţi dimineaţa”(T.S.Eliot).
Referinţă Bibliografică:
Ca un paing / Boris Mehr : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 608, Anul II, 30 august 2012, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Boris Mehr : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Boris Mehr
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!