CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 268 din 25 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Buneşti Suceava - Întâlnirea de suflet
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
BUNEŞTI SUCEAVA ÎNTÂLNIREA DE SUFLET
                                        16 septembrie 2011
 
 În primăvara acestui an am fost contactat de bibliotecarul Ioan ŞTEFAN cel care păstoreşte biblioteca din Buneşti, fiind întrebat dacă doresc să particip la o şezătoare literară pe care primăria şi biblioteca din Buneşti intenţionează să o organizeze. Cu toata starea mea de sănătate precară am acceptat invitaţia. Dumnealui nu mi-a precizat de la început că de fapt poetul Mihai LEONTE este invitatul de onoare al acestei reuniuni. Ziua stabilita a fost 16 septembrie 2011. Un drum lung mă aştepta de la Moldova Nouă până la Suceava. Primirea cu care am fost aşteptat şi primit la Buneşti a fost una mai mult decât mulţumitoare. Aşteptat la gară de un autoturism, plimbat apoi pe unde am dorit. Am fost primit în dimineaţa zilei de 15 septembrie 2011 de domnul Gheorghiţă BERARU, primarul comunei Buneşti Suceava.
 
  Am fost transportat la casa părintească din Petia de unde am fost preluat de acelaşi autoturism în dimineaţa de 16 septembrie 2011 şi transportat la locul evenimentului Biblioteca din Buneştii Suceveii, locul unde avea să se desfăşoare Şezătoarea Flori de pe Şomuz. Şomuzul fiind râul care scaldă şi o parte din comuna natală.
Am fost întâmpinat de organizatorul acestei şezători, sufletistul bibliotecar Ioan ŞTEFAN şi de fanfara din Buneşti. La locul întâlnirii venise şi preşedinta Asociaţiei culturale Universul Prieteniei din Iaşi distinsa Rodica RODEAN. În sala plină cu prieteni NET-işti dar şi alte personalităţi locale şi ale culturii sucevene am fost primit cu aplauze. Fiecare dintre cei prezenţi au căutat să dea mâna cu mine şi chiar să se fotografieze. Desigur că primele au venit la mine verişoarele mele de la Rădăşeni Elena ANDRIEŞ – poeta de la Rădăşeni şi naşa mea de botez Aneta TUDOSE. Preotul paroh al satului Petia precucernicul Constantin TUDOSĂ împreună cu profesor doctor Florin GRIGORESCU preotul paroh din satul Unceşti. A urmat întâlnirea emoţionantă cu Violeta Sabina LAZĂR din Paşcani şi Ovidiu DONISĂ din Suceava, tineri poeţi debutanţi incluşi în volumul antologic AMINTIRILE VIEŢII 2011.
Am reuşit să strâng mâna pentru prima dată şi distinsei profesoare de limba română Mihaela MURARIU pe care am cunoscut-o de prin anii 1990 când trimiteam volume bibliotecii din Petia unde dumneaei era şi bibliotecară. A urmat Felicia Niculina LĂMĂŞANU fiica a satului Petia care a debutat fiind inclusă în volumul antologic DRUMURILE VIEŢII 2007 pe care o cunoşteam acum real. Despre distinsul inginer Nicolae STANCU administratorul site-ului ESENŢE ce pot să vă spun? L-am recunoscut imediat după figura sa impunătoare şi o apreciată mustaţă. Ne-am bucurat împreună de întâlnire.
Primarul comunei Buneşti Suceava, domnul Gheorghe BERARU nu a întârziat prea mult şi evenimentul avea să înceapă la ora 10 cum era stabilit. Prezentarea evenimentului a fost  succintă, fiindcă se voia ca invitaţii să ia cuvântul.
Fără o ordine prestabilită s-a dat cuvântul preoţilor Constantin TUDOSE şi Florin GRIGORESCU, care prin acurateţea alocuţiunilor au fost răsplătiţi cu aplauze. Trebuia totuşi respectată vârsta şi Elena ANDRIEŞ – poeta de la Rădăşeni la venerabila vârstă de 82 (născută pe 28 septembrie 1929) ani a recitat fără greşeală din creaţiile domniei sale. S-a dat cuvântul tinerilor debutanţi Violeta Sabina LAZĂR şi Ovidiu DONISĂ care vizibil emoţionaţi au fost primiţi de cei prezenţi cu multe aplauze.
Alţi oaspeţi de seamă au fost reprezentanţii Bibliotecii I. G. SBIERA din Suceava Lăcrămioara COCUZ şi Bogdan MURGOCI, învăţătorul Ioan PĂIUŞ din Petia, profesorul Nicolae CERNESCU din Buneşti.
  După ce invitaţii şi-au epuizat alocuţiunile am fost invitat să iau cuvântul eu Mihai LEONTE. Am fost aplaudat şi la începutul cuvântului meu, dar şi la final. Am încercat să spun câte ceva despre mine şi creaţiile mele fiind vizibil emoţionat în faţa unei asistenţe deosebite. Am vrut să punctez munca intensă pentru apariţiile tipărite ale volumelor antologice pe care le-am iniţiat din 2006 şi până în 2011. Când totul părea să intre pe un făgaş normal am avut mai mult de lucru, fiindcă mi se solicitau autografe pe care nu le puteam refuza. Cu ceva timp înainte de acest eveniment, am trimis la Buneşti mai multe colete cu volumele mele pentru îmbogăţirea patrimoniului bibliotecii, acest locaş de cultură, dar şi o parte pe care aveam să le ofer gratuit solicitanţilor.
Într-o sală învecinată s-a desfăşurat un adevărat festival de poezie şi muzică, fiindcă elevi ai şcolii di Buneşti au recitat poezii din creaţia mea dar s-a citit şi poezii ale autorilor din volumul antologic AMINTIRILE VIEŢII 2011. Pauzele fiind acoperite în totalitate de muzica Fanfarei din Buneşti şi de cântecele interpreţilor suceveni Cornelia ŞTEFAN şi Liviu CHELARU.
 
Link-uri
Universul prieteniei Iasi
 
http://www.universulprieteniei.org/t184-buneti-flori-de-pe-omuz
 
Violeta Sabina LAZAR
 
http://www.facebook.com/notes/lazar-violeta-sabina/flori-de-pe-%C8%99omuz-%C8%99ez%C4%83toare-literar%C4%83-bune%C8%99ti/264997416854833
 
Video
 
http://www.dailymotion.com/video/xl4yte_flori-de-pe-yomuz-poetul-mihai-leonte_creation
 
Referinţă Bibliografică:
Buneşti Suceava - Întâlnirea de suflet / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 268, Anul I, 25 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!