AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Sorin Petrache         Publicat în: Ediţia nr. 945 din 02 august 2013        Toate Articolele Autorului

BUCURIE SFÂNTĂ PENTRU TOŢI CREŞTINII DIN MICHERECHI (UNGARIA)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
S-a împlinit la Micherechi ceea ce profetul Isaia primea de la Dumnezeu cu şapte sute de ani înainte de Naşterea Domnului Isus Hristos şi anume roada spirituală din calvarul Jertfei Hristice. Rodul dragostei şi ascultării de Dumnezeu prin Fiul Său Isus Hristos a fost prilej de bucurie în ceruri şi revărsare sfântă asupra celor 8 suflete de români din localitatea Micherechi (Ungaria) care au mărturisit cu lacrimi de pocăinţă: „Domnul este în mijlocul nostru!”  
 
Duminică, 14 iulie, Biserica Baptistă din Micherechi păstorită de Petrică Creţu, profesor de religie la Colegiul Naţional „Teodor Neş” din Salonta, a sărbătorit într-o atmosferă de praznic ceresc Botezul nou-testamental al Anei Krisztovan, Cristian Ruja, Gheorghe Martin, Ioan Ruja, Samuel Gherman, Estera Gherman, Andreea Creţu, David Croitor.  
 
Mărturia înlăcrimată a noilor membri ai Bisericii Domnului, îmbrăcaţi în haine albe ca simbol al curăţirii veşmântului sufletesc, a certificat că în viaţa lor a avut loc naşterea din nou, despre care Mântuitorul Isus Hristos a vorbit fruntaşului fariseu Nicodim: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu” (Ioan 3:5). Botezul celor 8 suflete din Micherechi a fost proclamarea publică înaintea lumii vizibile şi invizibile a credinţei personale în Domnul Isus Hristos şi a mântuirii fără plată oferită de El pe Cruce, la Golgota.  
 
Sărbătoarea a adunat în părtăşie credincioşi din mai multe biserici din Ungaria şi România. Cântările şi poeziile copiilor bisericii, ale grupului de tineri, ale fanfarei şi grupului de bărbaţi au împodobit în jertfă Serviciul divin. Cuvântul Scripturii a fost predicat de pastorul Csaba Borzasi, de la Biserica Baptistă din Chitighaz, care a citit Biblia din 1Petru 3:18-22.  
 
La această sărbătoare sfântă, Biserica Baptistă din Micherechi a fost în părtăşie cu numeroşi credincioşi aparţinând Bisericilor Penticostală şi Ortodoxă. Alături de ziariştii publicaţiei Foaia Românească din Jula (Ungaria) au răspuns invitaţiei bisericii numeroşi aleşi din administraţia locală, printre care doamna primar Margareta Tat şi domnul viceprimar Bertold Netea care, la sfârşitul Serviciului divin, au adresat un cuvânt de încurajare tuturor celor care, prin pocăinţă, credinţă şi botez au păşit pe calea îngustă, spre Dumnezeu.  
 
Sorin Petrache  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
BUCURIE SFÂNTĂ PENTRU TOŢI CREŞTINII DIN MICHERECHI (UNGARIA) / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 945, Anul III, 02 august 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!