AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Sorin Petrache         Publicat în: Ediţia nr. 905 din 23 iunie 2013        Toate Articolele Autorului

BUCURIE ÎN CER ȘI PE PĂMÂNT, LA SALONTA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh a fost amplificată Duminică, 23 iunie, de voința celor trei suflete care, prin dragoste și dedicare pentru Dumnezeu, au adus bucurie în cer și pe pământ prin împlinirea Botezului Nou-Testamentar. Mărturisit, primit și asumat în Jertfa biruitoare a Domnului Isus Hristos, botezul a avut loc la Biserica creștină baptistă „Betel” din Salonta păstorită de Florin Cociubei.
Ziua Cincizecimii a anului 2013 după Hristos a fost sărbătorită în Adunarea creștină a Bisericii baptiste „Betel” din Salonta și de sora Lavinia Rebeca Cociubei, tânăra șefa promoției 2013 a Colegiului Național „Arany Janos” din Salonta, absolventă a claselor IX-XII cu media 10, de sora Antonia Rahela Cociubei (16 ani) și de fratele Liviu Opriș (54 ani) care și-au mărturisit în apa Botezului dragostea și dedicarea totală pentru Dumnezeu Tată, Fiu și Duh Sfânt.
În cadrul serviciului divin de Duminică dimineața, Cuvântul Sfintei Scripturi a fost predicat de pastorul Florin Negruț, directorul Liceului Baptist „Emanuel” din Oradea și vicepreședinte al Comunității Bisericilor Baptiste din Oradea și Satu-Mare. Adevărurile sfinte rostite de Dumnezeu prin Cartea proorocului Isaia și prin Evanghelia după Luca, împărtășite la Serviciul divin de seară de pastorul Mihai Cociubei, au reaprins, prin puterea Sfântului Duh, inimile salontanilor prezenți la slujba Bisericii baptiste: „Bucuraţi-vă, ceruri! Înveseleşte-te, pământule! Izbucniţi în strigăte de bucurie, munţilor! Căci Domnul mângâie pe poporul Său şi are milă de nenorociţii Lui (...) Tot aşa, vă spun că este bucurie înaintea îngerilor lui Dumnezeu pentru un singur păcătos care se pocăieşte”.
„Noi practicăm botezul prin cufundarea în apă în Numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt tuturor celor care, prin exercitarea liberului-arbitru și trăind o viață de pocăință își manifestă cu responsabilitate dragostea pentru Isus Hristos. Simbolizând credința într-un singur Mântuitor și Mijlocitor – Isus Hristos și mărturia unui cuget curat, Botezul Nou-Testamentar este împlinirea îndemnului adresat întregii omeniri de Fiul lui Dumnezeu în Evanghelia după Marcu: „Cine va crede și se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit” (Marcu 16:16). Botezul, așadar, reprezintă decizia personală, fundamentală și responsabilă de a-L urma și sluji pe Domnul Isus Hristos, o decizie a omului care L-a întâlnit pe Dumnezeu”, ne-a declarat Florin Cociubei, pastorul Bisericii creștine baptiste „Betel” din Salonta.
Sorin PETRACHE
 
Referinţă Bibliografică:
BUCURIE ÎN CER ȘI PE PĂMÂNT, LA SALONTA / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 905, Anul III, 23 iunie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!