CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Cezarina Adamescu         Publicat în: Ediţia nr. 465 din 09 aprilie 2012        Toate Articolele Autorului

BUCURIA - ACEASTĂ PÂINE CARE NU SE ÎMPUŢINEAZĂ - meditaţie pascală - CEZARINA ADAMESCU
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
BUCURIA – ACEASTĂ PÂINE CARE NU SE ÎMPUŢINEAZĂ 
  
-meditaţie pascală- 
  
Eu văd adevărata Bucurie ca pe o pâine uriaşă, pe care, cu cât o frângi, sporeşte şi se înfruptă cât mai mulţi din ea, fără să se împuţineze. 
  
La ce bun o bucurie gustată de unul singur? 
  
Te saturi repede şi chiar ţi se apleacă. 
  
Aroma pâinii gustoase străbate aerul şi face să palpite nările. Încântă privirile. Cu ce plăcere o împarţi celor din jur! Cred că truda frământatului şi a coacerii are drept răsplată această comuniune care-i strânge pe toţi în jurul mesei şi-i satură. 
  
Atunci Bucuria înfloreşte precum trandafirul scăldat în primele raze şi-n roua dimineţii. Trezind parfumurile tari, care străbat depărtările şi te îmbie. 
  
Bucuria dăruirii unui coltuc de pâine aburindă este cu atât mai mare, cu cât e primită şi împărtăşită creştineşte. Iar cel care a frământat-o nu are mulţumire mai mare decât să vadă cum e înfulecată cu plăcere. 
  
Ea înfrăţeşte, uneşte întru Cristos, leagă-n comuniune spirituală pe viaţă.  
  
Comuniuni de trup, comuniuni de spirit. 
  
De peste două mii de ani, Isus Cristos ni se dăruie, împărtăşindu-ni-se cu Trup şi cu Sânge, în chip mistic, prin Pâinea şi Vinul euharistice. Taina Sfintei Euharistii, fără de care, nu există Jertfă, nici Mântuire. 
  
Noi le primim şi sporim în virtuţi alese. 
  
Să-L aşteptăm şi de această dată şi să-L primim cu adoraţie în Noaptea Sfântă a Învierii, primind Lumina Pascală pe care o vom păstra pururi pe chip şi în suflete. 
  
9 aprilie 2012 
  
CEZARINA ADAMESCU 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
BUCURIA - ACEASTĂ PÂINE CARE NU SE ÎMPUŢINEAZĂ - meditaţie pascală - CEZARINA ADAMESCU / Cezarina Adamescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 465, Anul II, 09 aprilie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cezarina Adamescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cezarina Adamescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!