AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Impact > Scrieri >  


Autor: Boris Mehr         Publicat în: Ediţia nr. 1183 din 28 martie 2014        Toate Articolele Autorului

Afară din vis
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Afară din vis 
  
Luna pe cer strălucea, butoiul o prinde în chingi, eu două lecţii voi da, prima începe aici – mai fericit este cel care iubeşte, eu ştiu, cel iubit nu va fi nici mulţumit, grijuliu, pe mine herozii mă fac ba mult prea prost, bătăuş, eu herozilor „pac!” le spun râzând de sub duş, deci ne iubim , iubitzel, asta contează, îţi spun, decât cuminte şi laş, mai bine puţin mai nebun, trece viaţa, dar cum să-ţi spun, drag ardei iute cum ciuşca la gust pare de foc. Suntem trei, eu, viaţa şi tu, altă treime nu ştiu, poate murind voi afla că iadul este cam blue. Cine-i mereu înţelept? Cine mereu este drept? Învaţă să înţelegi ce spune elevul. Să dregi orice greşală e greu, greşeşte şi Dumnezeu. Nu ştiu să fac compromisuri, mă preocupă doar visul Tristeţea scaunelor scoase pe trotuar, a lupanarelor uitate în alt secol, dar undeva amanţii retrăiesc clipele de regăsire. De ce să ne întristăm, fraţii mei, haiducii mei nefericiţi? Eu alerg pe mârţoaga tristeţii, o las la poarta raiului, intru fericit sub lampioanele păcătoşilor îngeri, femei frumoase mă înconjoară. Esti pervers , spune o hârcă, piei, hârcă, piei, viaţa mea este ca un cristal de nesdruncinat din strânsoarea fericirii.Copiii au desenat în lagărul de la Terezin, au putut desena, un fel de a glumi cu moartea, cum numai copiii pot glumi, desenele lor au rămas caraghioase, strâmbe, glume triste, iar micii lor autori plutesc pe cer, nori albi, zâmbesc ştrengăreşte, dar pe pământ nu vor mai reveni, probabil, niciodată....Ca nunţile ăn vreme de război, cuvintele, frumoase adăposturi, îmi amintesc de cavalerul scoţian Rob Roy, o, cavaleri, o, nunţi, copiii noştri. Femeile plecară la război, bărbaţii. se ascund prin cârciumi, tu, cavaler scoţian, Rob Roy, ce vremuri de trădare, amari sâmburi. Gingaşă-i ura, aspră este viaţa, între iubiri, turniruri şi pariuri, când vom muri eroic, vor cânta toţi îngerii spioni în pardesiuri...  
  
BORIS MARIAN 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Afară din vis / Boris Mehr : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1183, Anul IV, 28 martie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Boris Mehr : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Boris Mehr
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!