AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  


Autor: Ştefan Popa         Publicat în: Ediţia nr. 1140 din 13 februarie 2014        Toate Articolele Autorului

Binecuvântările apei
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Orice în lumea aceasta începe de la imaginaţie, care presupune intuiţie sau inspiraţie, un amplu proces de colectare, depozitare şi prelucrare a informaţiei. De aici porneşte totul.  

„Ca şi în cazul lui Galilei şi al lui Einstein, viziunea clară a dr. Masaru Emoto ne ajută să dobândim o perspectivă inedită asupra universului şi chiar asupra noastră”, declară Marcus Laux, N. D., redactor al revistei Naturally Weli Today. Într-adevăr, descoperirea efectului nemijlocit al gândurilor oamenilor asupra apei are profunde implicaţii asupra sănătăţii acestora şi a bunăstării întregii planete.  

Pe de altă parte, independent de Masaru Emoto, un medic arestat în trecut, într-un context politic, în India, F. Batmanghelidj, autorul carţii "Nu eşti bolnav, ţi-e doar sete", a observat în închisoare că, atunci când arestaţii beau apă, multe dintre durerile corpului fizic dispăreau.  

Mulţi dintre aceştia aveau spasme ale stomacului despre care medicul credea că sunt cauzate de stresul din puşcărie. A început să-i trateze pe aceştia cu diferite feluri de apă: apă sărată, apă dulce, apă amară şi surpriza colosală era că, în 90% din cazuri, spasmele stomacului dispăreau.  

Medicul puşcăriaş a constatat că nu toate simptomele erau cauzate de stresul din temniţă, dimpotrivă; 90 la sută din ele erau cauzate de deshidratare. Observând faptul că apa avea aceste efecte, el şi-a spus că nu putea fi la mijloc decât un efect Placebo. Când a fost eliberat, el a înfiinţat o clinică şi a efectuat nenumărate studii, vindecând şi mulţi bolnavi.  

Dă-mi să beau!  

Cu toate că majoritatea oamenilor nu dau importanţă necesităţii de a consuma apă, aflăm că aceasta are un rol vital pentru funcţionarea corectă a organismului, dar şi că are puteri tămăduitoare asupra unor stări neplăcute, dureri şi chiar boli.  

În plus, apa are puterea sacră de a da naştere tuturor lucrurilor şi a păstra informaţia. Practic, nu se poate trăi fără apă.  

Un alt cercetător, Ralph Vornehm a spus că "celulele corpului nostru nu se ating între ele, pentru că înoată în apă, la fel ca şi nervii". De altfel, el a prezentat componenţa de apă a fiecărui organ din corpul omenesc, începând cu celulele, sângele, neurotransmiţătorii şi terminând cu organele mai mari. Spre exemplu, creierul are în componenţa sa 90% apă, ceea ce explică într-un fel capacitatea acestuia de a transmite mesajele către toate organele cu viteze uluitoare.  

De asemenea, neurotransmiţătorii − responsabili de transmiterea acestor mesaje − conţin tot 90% apă. Este de înţeles de ce, când nu bem apă, nu mai simţim cu timpul senzaţia de sete. Neurotransmiţătorii deshidrataţi nu mai transmit corect mesajul "mi-e sete", aşa încât setea începe să mistuie corpul, încep durerile si patologia multor organe.  

De altfel, dacă nu bem apă regulat, celulele se intoxică. Când membrana unei celule nu este bine hidratată, corpul declanşează un mecanism de urgenţă, ca formă de apărare şi de hidratare. Corpul se protejează de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Membrana se îmbracă într-o peliculă protectoare, ca o cremă, care impiedică uscarea.  

Studiile efectuate au aratat că, în 90% din cazuri, colesterolul scade în 21 de zile de băut apă corect, ceea ce înseamnă că în 90% din cazuri colesterolul este crescut din cauza deshidratării.  

Cât şi când bem  

La fel de important este şi faptul că trebuie să bem apă înainte de masă (un pahar, cu o jumătate de oră înainte de masă). În schimb, nu este recomandat să bem apă în timpul mesei. Corpul nostru are nevoie de sânge pentru a efectua procesul digestiv, iar sângele este compus 80% din apă. Sângele trebuie să absoarbă tot soiul de componente vitale pentru sănătatea sa.  

Pentru a efectua corect procesul de digestie, sângele trebuie să fie hidratat înainte de masă. Altfel, sângele se îngroaşă şi de aceea, pentru a se hidrata, trage apă din corp. De aceea, organismul nostru are nevoie de cel puţin doi litri de apă în 24 de ore.  

Mai mult, studiile recente demonstrează că tensiunea arterială, problemele legate de vasele de sânge şi, multe altele, sunt cauzate de lipsa apei din corp. Iar atunci când nu vă simţiţi bine, un simplu pahar de apă vă poate fi de mare ajutor. Şi, oricum, pentru buna funcţionare a organismului, nu uitaţi să beţi 1-2 pahare de apă, dimineaţa şi un pahar de apă, seara.  

Având în vedere toate acestea, parcă tindem să-i dăm crezare tot mai mult poetului grec Pindar, care acum două milenii spunea un mare adevăr: "Apa este mai bună ca orice".  

Ştefan Popa  

Referinţă Bibliografică:
Binecuvântările apei / Ştefan Popa : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1140, Anul IV, 13 februarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ştefan Popa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ştefan Popa
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!