CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Patrimoniu >  


Autor: Dalelina John         Publicat în: Ediţia nr. 831 din 10 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

Biblioteca energo – informaţională
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Mai mult decât teoria ştiinţifică sunt experienţele pe care le asimilăm cât suntem conştienţi.  

Nu ştiu dacă aţi văzut vreodată oameni bolnavi în spital. Aerul uşor filosofic şi sofisticat din ,,pavilionul canceroşilor” nu se regăseşte deloc. Nici măcar nu are miros de urină sau medicamentente ci un iz putred înecacios. Nu mai emoţionează cu adevărat pe nimeni, nu mai există nici o zbatere inutilă. Această înlănţuire a naşterii, a trezirii la viaţă, a îmbătrânirii şi iminenţei morţii devine clară şi pătrunzatoare. Pacienţii se agaţă de oricine cu o rapacitate devoratoare. Acţiuni învăţate automat de-a lungul anilor se precipită sacadat . Amintiri selective revin şi se pierd la fel de repede. Ai senzaţia că şi le doresc doar pe cele frumoase ca-ntr-un perpetuu joc transcendental. Ele răman singurele stavile care-i forţează şi-i opresc în această viaţă. Intuiesc cu acurateţe bunătatea din ceilalţi şi zambesc neînţeles de nevinovat.  

În biblioteca energo – informaţională fundamentală se înregistrează fiecare pas, fiecare gând, fiecare acţiune a tuturor, dintotdeauna. Aici se impregnează chiar şi structura atomică a celei mai neânsemnate dâre. Pe ea ne bazăm să cuprindă toate vânturările noastre existenţiale şi din care găsim ceva de care să ne agăţăm inutil cu ultima fărâmă de energie accesată.  

E ultimul zvâc semiconştient de fiinţă răstignită.  

http://artelesistiintelevietii.wordpress.com  

Referinţă Bibliografică:
Biblioteca energo – informaţională / Dalelina John : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 831, Anul III, 10 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Dalelina John : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dalelina John
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!