AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Impresii >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 639 din 30 septembrie 2012        Toate Articolele Autorului

BĂTRÂNII NOŞTRI ÎNCOTRO?
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

BĂTRÂNII NOŞTRI ÎNCOTRO?  

 

1 octombrie Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice  

 

Încă de la naştere ne luptăm să ajungem bătrâni. Viaţa pentru foarte mulţi dintre noi trece aşa de uşor încât pur şi simplu te trezeşti bătrân. Etapele vieţii se succed cu repeziciune; copilăria, adolescenţa, tinereţea, maturitatea, bătrâneţea.  

Se pare însă, şi viaţa a demonstrat-o, că etapa cea mai grea este bătrâneţea.  

Cei care au ştiut să-şi organizeze viaţa, au muncit şi şi-au asigurat o pensie, care însă oricât de consistentă ar fi, la o anumită vârstă şi în anumite condiţii nu este suficientă.  

Individul ca persoană nu poate fi independent în totalitate, el depinzând în marea majoritate a cazurilor de societatea în care trăieşte. Cum în ultimii ani în societatea românească au avut loc mari schimbări în toate domeniile, bătrânii au rămas pe un prag al societăţii undeva la limita dintre existenţă şi supravieţuire .Mass-media redă în permanenţă cazuri de bătrâni în situaţii disperate, care nu au asigurate nici cele mai elementare condiţii de viaţă, pentru a trăi cât de cât decent.  

Mulţi şi-au pus întrebarea firească; Cine trebuie să aibă grijă de bătrânii noştri?  

Familia? Societatea civilă? Guvernaţii? Să încercăm nişte răspunsuri acum când PLANETA TERRA, la 1 octombrie ar trebui să-şi sărbătorească bătrânii.  

Din respect pentru bătrânii noştri, faceţi o incursiune prin site-urile cu citate despre bătrâni şi bătrâneţe.  

 

http://www.intelepciune.ro/despre/batranete/proverbe  

 

http://www.portal-info.ro/citate/citate-despre-batranete.html  

 

http://cunosc.ro/proverbe_citate/citate-despre-batranete_proverbe-despre-batranete.html  

 

Referinţă Bibliografică:
BĂTRÂNII NOŞTRI ÎNCOTRO? / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 639, Anul II, 30 septembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!