AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Baki Ymeri         Publicat în: Ediţia nr. 1191 din 05 aprilie 2014        Toate Articolele Autorului

O ÎNTÂLNIRE DE SUFLET ROMÂNO-ALBANEZĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Miercuri, 2 aprilie 2014, la sediul Uniunii Scriitorilor din România a avut loc o întâlnire de suflet între scriitori români şi albanezi. Manifestarea cu titlul “Masa prieteniei literare româno-albaneze” a fost organizază de către Uniunea Culturală a Albanezilor din România, Asociaţia Regională a Scriitorilor din Albania, Kosova şi Muntenegru “Teuta” şi Uniunea Scriitorilor din România. Din partea albaneză au participat scriitorii Natasha Lako, Basri Çapriqi, Albina Idrizi, Ibrahim Kadriu, Ajete Beqiraj şi Smajl Smaka. Din partea română, Magda Cârneci, Horia Gârbea, Tiberius Puiu, Nicolae Prelipceanu, Aurel Maria Baros, Lucian Gruia, Dan Anghelescu, Nicolae Iordan Constantinescu (fotoreporter), Florica Ceapoiu, Nicolae Grigore Mărăşanu, Gheorghe Peagu, actriţa Isabella Drăghici etc. Întâlnirea a fost onorată de prezenţa ambasadorului Albaniei în România, Excelenţa Sa, Dl. Sami Shiba, ministrul-consilier al ambasadei albaneze, Luan Topciu, diplomaţii Alex Jaso, Gheorghe Micu şi Gheorghe Bucura. Moderator: poetul şi traducătorul Baki Ymeri, membru a USR şi redactor-şef al revistei Albanezul.  

Înainte de un moment poetic în care au strălucit poeţii din Albania, Kosova şi Munte Negru, a avut loc o întâlnire protocolară în care au fost abordate subiecte ale vechii prietenii dintre cele două popoare, cu precădere la istorie, limbă şi cultură. Partea albaneză şi cea română au găsit o limbă comună pentru vizite reciproce şi proiecte comune din punct de vedere cultural, între Uniunea Scriitorilor din România şi asociaţiile similare albaneze din ţările respective, precum şi dintre PEN centrul nostru condus de D-na Magda Cârneci şi PEN centrul kosovar condus de scriitorul Basri Capriqi. Pe data de 3 şi 4 aprilie, Asociaţia „Teuta” a îmbogăţit programul de colaborare cu Biblioteca Naţională a României şi Asociaţia Culturală Pro Basarabia şi Bucovina.  

Referinţă Bibliografică:
O ÎNTÂLNIRE DE SUFLET ROMÂNO-ALBANEZĂ / Baki Ymeri : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1191, Anul IV, 05 aprilie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Baki Ymeri : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Baki Ymeri
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!