CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Scriitori >  


Autor: Boris Mehr         Publicat în: Ediţia nr. 303 din 30 octombrie 2011        Toate Articolele Autorului

Băiete, acum eşti matur
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Băiete , acum eşti matur 
  
Încerci să spui ceva, biberonul îţi cade din gură, reuşeşti să spui – epistemiologie, bravo! Acum eşti matur, învăţat-ai ce-i durerea omului cu păcate, ce înseamnă trecerea prin pustiu, spuse, privind ceasul său auriu, ce nu-i da pace deloc, eu trebuie să plec în Ţara de Foc peste vreo două, trei minute, mă bucur că e cineva să m-asculte, apoi deschise fereastra, ieşi sub chip de fluture glaben-gri, Doamne, de ce nu l-am înţepat în cap, să-l păstrez pentru bacalaureat? 
  
Singur, într-o cameră de hotel, profesorul citeşte din Marmontel, sensul profund al vieţii îi scapă, în baie picură robinetul de apă, lângă noptieră, un abajur aminteşte de o zeiţă din Kuala Lumpur, aflat la etajul o sută cinci, îi vine să-şi dea singur un brânci, profesorul deschide fereastra şi simte nevoia unei cărţi de aforisme. 
  
A rămas singur, fără prieteni şi fraţi, fără iubită şi glorie, îmi povestea într-o marţi profesorul, brus se auziră în uşă două lovituri de copită jucăuşă, după zgomot se cunoştea că n-avea stil, nici inimă îndeajuns, uşa scârţâi retractil, intră o arătare, nici cal şi nici faun, cu copite pe pleoape, se aşeză pe scaun şi spuse, destul aţi vorbit, e ruşine, să trecem la fapte şi plânse cu lacrimi diamantine. 
  
Nici un vers nu poate şterge scuipatul aruncat pe obrazul semenului.  
  
Mă gândesc la un Grau, dar ce contează el? Oamenii nu prea suportă recunoştinţa, amintirea propriei fapte ticăloase ( iartă-i, Doamne), ca şi lacrimile altcuiva.  
  
Idiotul din Xeenemunde, o povestire de Nesvadba, oho! 
  
Un vânt umed şi rece bătea dinspre mare, ducând în stepă melodia visătoare a valurilor care fremătau de-a lungul ţărmului şi foşnetul tufişurilor din apropiere. ...Umblă şi priveşte în jurul tău, iar când te-ai săturat de privit, culcă-te şi mori( Maxim Gorki).  
  
-------------------------------------------------------------------------------- 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Băiete, acum eşti matur / Boris Mehr : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 303, Anul I, 30 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Boris Mehr : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Boris Mehr
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!