Confluenţe Literare: FrontPage
CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Home > Cultural > Modele >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 235 din 23 august 2011        Toate Articolele Autorului

Cuvânt Înainte - Arta Vindecării prin Cuvânt
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În urmă cu mai mult timp, am avut o discuție interesantă cu o cunoștință despre cum trebuie să arate un studiu biblic. Conversația a pornit de la dezvăluirea dorinței mele de a scrie o carte pe tema studiului biblic personal adresată maselor largi de neinițiați în ce privește cunoașterea Sfintelor Scripturi. Ideea mea era de a aduce la lumină un anumit gen de studiu practicat pe scară largă în perioada finală a evului mediu. Era vorba despre studierea inductivă, verset cu verset, a textului biblic, într-o manieră directă, care să pună în valoare la maximum forța conceptelor cuprinse în Cartea Sfântă.  
 
Chiar de la început am surprins un zâmbet larg pe fața interlocutorului meu, care mi-a spus că o astfel de idee este deosebit de bună în măsura în care ea se va întrepătrunde cu experiențele și problemele celor ce vor citi cartea pe care o voi scrie.  
 
Ei bine, i-am răspuns eu, dar cum pot să întrețes studiul biblic cu experiența personală a cititorilor? De regulă, se realizează o prezentare generală din care fiecare este liber să-și aleagă ce îi va plăcea.  
 
Răspunsul îl vei găsi, continuă el, atunci când vei înțelege că scopul studiului biblic nu este cel de a oferi doar cunoștințe, acest lucru fiind numai un mijloc, ci acela de a realiza schimbarea vieții, adică saltul într-o dimensiune cerească, infinit superioară. Acest lucru presupune înfruntarea problemelor cu care ne confruntăm și aplicarea puterii Cuvântului divin, singurul capabil să descătușeze cele mai sublime energii în viețile noastre.  
 
(Fragment din cartea: „Vindecare prin Cuvânt”)  
 
Vrei să spui că în loc de a furniza un studiu biblic așa-zis „informativ”, trebuie să mă preocupe mai mult o studiere aplicată, întrețesută cu dificultățile și obstacolele concrete cu care fiecare dintre noi se izbește la fiecare pas? Totuși, nu am cunoștință de existența unor astfel de studii biblice!  
 
Chiar dacă nu ar exista astfel de studii biblice, te asigur că dacă vei căuta să scrii în felul acesta, vei reuși, îmi spuse prietenul meu într-un mod cât se poate de provocator. Și știi de ce? continuă el, fiindcă este singurul gen de studiu ce va aduce lumina Cuvântului în experiența cotidiană, ori aceasta este cea mai mare nevoie a omului.  
 
Am de ales? am întrebat mai departe știind de fapt răspunsul.  
 
Cred că știi deja că am început scrierea unora dintre cele mai pasionante și interesante studii biblice, în care vom porni de la experiența concretă căutând răspunsuri și soluții oferite de Dumnezeu!  
Chemarea interioară de a realiza această carte mă cuprinse imediat în brațele sale cu fascinația descoperirii unor tărâmuri de poveste. De fapt, mintea umană oferă nenumărate posibilități de înțelegere a realității. În măsura în care acest nobil efort este însoțit și de perspectiva corectă a lucrurilor, atunci rezultatul devine grandios. Biblia ne oferă o astfel de viziune nedeformată a lumii în care trăim. Trebuie doar să conectăm conținutul ei cu viețile noastre și totul își dobândește adevăratul înțeles.  
 
Încântat de această posibilitate, am hotărât să adaptez studiul Bibliei la experiența cotidiană, astfel încât în locul unei studieri teologice să avem o abordare aplicată, cât mai practică cu putință. Așadar, să începem o călătorie incitantă în lumea studiului biblic aplicat, având ca temă principală dobândirea vindecării adusă de Cuvântul divin pentru toate problemele noastre! Și când spun vindecare, mă refer deopotrivă la suflet, minte și trup, adică întreaga ființă umană!  
 
Octavian Lupu  
București  
28 decembrie 2015  
(republicare)  
Referinţă Bibliografică:
Cuvânt Înainte - Arta Vindecării prin Cuvânt / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 235, Anul I, 23 august 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!