CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comunicate >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1253 din 06 iunie 2014        Toate Articolele Autorului

Ag. princip. Roxana Vizitiu Poliţiştii buhuşeni, exemplul copiilor comunităţii
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Poliţiştii din oraşul Buhuşi, judeţul Bacău au fost din nou în rândul preşcolarilor, de data aceasta cu ocazia Zilei Internationale a Copilului: agent principal Roxana Vizitiu, de la compartimentul de proximitate, cu sprijinul poliţiştilor rutieri a organizat la Grădiniţa Nr. 6 Buhuşi un eveniment prin care a atras şi implicat emoţional preşcolarii din comunitate în diferite jocuri distractive, concursuri şi desene cu teme rutiere. Evenimentul s-a finalizat cu oferirea de diplpme si dulciuri.  

„Noi poliţiştii, am ţinut foarte mult ca această zi deosebită să nu treacă neobservată şi am iniţiat activitatea aceasta, plăcută copiilor participanţi. Credem şi în ideea de a fi îmbunătăţit imaginea poliţistului în comunitate, mulţi dintre preşcolari afirmând că vor să devină poliţişti", menţionează ag. princip. Roxana Vizitiu.  

Ceea ce realizează ag. princip. Roxana Vizitiu pentru animarea spiritului orientativ al copiilor pe linia educaţiei civice are în vedere în primul rând trezirea ideii că amăgirea nu ţine, în nicio situaţie, decât pentru momente finite şi că omul trebuie să o reprime şi să îi ţină piept încă din perioada sa de creştere şi formare ca cetăţean trăitor într-o comunitate şi coparticipant la viaţa comunităţii.  

Prin aceasta, ag. princip. Roxana Vizitiu edifică, spre construirea reală în imaginea copiilor, tipul de comportament şi atitudine, în persoana exemplară a poliţistului. Fiind adeseori în mijlocul tinerei generaţii şi etalând faţă de ea apropierea afectivă, conversaţia agreabilă, aproape familiară, coborâtă la treapta de înţelegere a copiilor, dar în acelaşi timp urcată la vârful de exuberanţă, voioşie, fervoare specifice vârstei în care se zideşte caracterul omului şi se conturează pasiunile şi aptitudinile fiecăruia.  

Niciodată nu are pregnanţă metodica în atingerea scopului educativ, într-o aşa măsură şi cu un efect mai sigur şi stabil, ca în momentele ce se imprimă în memorie în conexiune cu sărbătoarea, cu un eveniment ce aparţine de trăirea sufletească a copiilor, când lecţia devine sfat, asimilându-se pe ruta afectivă, nu sub obligaţia studiului pe teme fixate în orarul riguros.  

Ce altă zi marchează un moment mai potrivit în acest sens, dacă nu aceea în care se celebrează sărbătoarea internaţională a copiilor, 1 iunie?! Cu atât mai inspirată şi benefică este activitatea pe care ag. princip. Roxana Vizitiu, cu sprijinul poliţiştilor rutieri a organizat-o în mijlocul copiilor buhuşeni.  

 

 

Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  

Referinţă Bibliografică:
Ag. princip. Roxana Vizitiu Poliţiştii buhuşeni, exemplul copiilor comunităţii / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1253, Anul IV, 06 iunie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!