CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1239 din 23 mai 2014        Toate Articolele Autorului

Un nou triumf artistic al
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Talentaţii copii pregătiţi de interpreta de muzică folclorică românească Maria Şalaru s-au întors recent de la cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Naţional de Folclor pentru Tineri Interpreţi „Dor de cântec românesc”, organizat în comuna constănţeană Cumpăna, cu toate roadele harului lor, dovedit în consecvenţă de la înfiinţarea Ansamblului folcloric „Boboceii de la Bacău”. Toţi cei patru copii de la Bacău participanţi la festivalul concurs de la Cumpăna au fost premiaţi. Se-ntâmplă de mulţi ani ca „boboceii” interpretei Maria Şalaru să lase fără premii pe competitorii din toată ţara, iar aici este, fără îndoială, în primul rând rezultatul dragostei şi metodei experimentate a profesoarei care este interpreta, însemnănd pentru copii ceea ce înseamnă pentru transparenţa ferestrei, şlefuitorul de sticlă!  

La cea de-a IX-a ediţie a festivalului de la Cumpăna , deschis tinerilor solişti vocali din ţară, interpreţi ai cântecului popular românesc, având vârste cuprinse între 6 şi 18 ani au participat peste 45 de concurenţi din 18 judeţe. Bacăul a fost reprezentat de Iustin Săndulache, din comuna Mărgineni-Neamţ, elev al Şcolii Populare de Arte şi Meserii Bacău, categoria 6-10 ani, care a obţinut menţiune, Andra Maria Rusu, din Bacău, aceeaşi categorie, care a obţinut premiul trei, Vasile Emanuel Munteanu, din localitatea Holt, judeţul Bacău, categoria 14 ani, de asemenea, premiul trei. Surpriza a venit din partea fostei eleve a Şcolii Populare de Arte şi Meserii Bacău care a obţinut premiul întâi. Acest rezultat excepţional şi evoluţiile treaptă cu treaptă pe parcursul unor ani de trudnică pregătire sub îndrumarea neslăbită şi profesionistă a interpretei Maria Şalaru o aduce pe tânăra Paula Florescu la numai o clipă şi doar un pas de vasta şi aurorala scenă a marii muzici populare româneşti cu rădăcină folclorică şi orizont în perpetuarea tradiţiei şi culturii noastre artistice.  

La rîndul ei, interpreta Maria Şalaru a primit diploma de excelenţă pentru activitatea sa statornică şi încununată de succese sigure şi meritate. Interpreta noastră, moldoveancă, apreciată pe toate scenele din ţară a susţinut la Cumpăna un recital, alături de alţi artişti printre care Fuego, Constantin Enceanu, Veta Biriş, Aneta Stan, Gelu Voicu. Acompaniamentul muzical a fost realizat de dirijorul Cristian Năstase, la pupitrul orchestrei care îi poartă numele. Prestaţia dirijorului a avut, fireşte valenţele profesionalismului, dar şi o atitudine aparte de înţelegere şi stare emoţională faţă de copii.  

Juriul acestei ediţii a fost alcătuit din preşedinte prof. etnomuzicolog Eugenia Florea, realizator de emisiuni folclorice TVR, Doina Işvănoni, muzeograf, Roxana Gibescu, specialist muzical Electrecord, Dorin Grama, director Favorit Tv. Organizarea desăvărşită a fost rodul unei participări afective şi în continuitate, cu grija personală a primăriţei comunei Cumpăna, Mariana Gâju.  

Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  

Referinţă Bibliografică:
Un nou triumf artistic al boboceilor interpretei Maria Şalaru / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1239, Anul IV, 23 mai 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!