CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Modele >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1204 din 18 aprilie 2014        Toate Articolele Autorului

Rodica Anghelescu. O superioară calitate sufletească şi intelectuală
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Astăzi lumea muzicală pare să fie ruptă de o inepţie greu de gândit cândva, sub palma dată de un anume complot împotriva valorii, câştigând teren managementul muzical invaziv fără limite, cu afacerea ca primordialitate. Rar apare un nou filament luminos în toată această obscuritate. O astfel de apariţie certă este interpreta Rodica Anghelescu. Prin ea cântecul păşeşte din nou spre inimă, iar aceasta-i o cale pe care nu o doresc mulţi cântăreţi şi ascultători tineri, care adoră muzica păşind spre alte părţi.  

Rodica Anghelescu începe să atragă atenţia întâi prin eleganţa portului de scenă ca şi a îmbrăcămintei de dincolo de scenă, prin strânsa afecţiune care se leagă între ea şi spectatori, adresându-li-se irezistibil de cald, printr-o frumuseţe a chipului pe care atâtea tinere o au, dar tot ele o şi strică prin tot atât de multe mijloace, însă dintr-un singur motiv: caracterul scăpat din raza culturii!  

Rodica Anghelescu e o tânără muziciană cu o cultură foarte largă. Are însuşită o solidă ştiinţă muzicală, ca absolventă de Conservator, dar şi ca pasionată şi sârguincioasă căutătoare în domeniul fără început şi fără final, al artei muzicale. A plecat în explorarea nimbului muzicii ispitită de un ce misterios pe care i l-a insuflat savanta muzicolog Emilia Comişel şi s-a infiltrat până la însăilăturile de pe dedesubtul muzicii folclorice româneşti, ca un croitor care lucrează în sens invers la un costum descosându-l cu migală, cu unghia, cu dinţii şi cu vârful acului.  

De aceea, Rodica Anghelescu ştie multă muzică şi mai are de ştiut, fără îndoială, pentru că nimeni nu poate cuprinde totul. Şi-a închinat până acum şi-şi va închina în continuare cea mai mare parte a vieţii sale cântecului popular şi folclorului, afară de a-l cerceta, interpretându-l cu un glas de la suflet, pentru suflet. S-ar relativiza toată expunerea de până aici despre Rodica Anghelescu, dacă nu ar fi un argument care să se împotrivească: Rodica Anghelescu interpretează numai folclor autentic şi ales. N-a lăsat niciodată să fie favorizată întru ieftina popularitate, de cântecul care flanchează o companilă iubitoare de şuete muzicale. Oriunde ar cânta şi la orice ocazie, Rodica Anghelescu nu interpretează decât muzică adevărată.  

Dar, nu cântă doar muzică folclorică. Dintre celelalte genuri muzicale pe care le abordează Rodica Anghelescu, genul clasic răscumpără tot ce pierde zi cu zi generaţia tânără, rărindu-se atât de îngrijorător interpreţii genului, poate şi din motivul că el nu aduce un venit imediat şi facil. Rodica Anghelescu readuce nobleţea şi afecţiunea muzicii clasice în scenă şi odată cu aceasta retrezeşte meditaţia şi adâncul fior al cântecului soare peste cântec.  

Încântătoare artistă! Un talent în stil romantic, de departe luând fruntea generaţiei sale de cântăreţi. Artişti ca ea reclădesc mândria românească neevaluată prin infatuare, ci prin strălucirea cea mai vie şi adevărată a frumuseţii. O superioară calitate sufletească şi intelectuală sunt pe deasupra autenticul ei talent artistic nu doar daruri primite ci şi însuşiri cucerite, care o fac iubită de public şi preţuită în lumea muzicală românească.  

Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  

Referinţă Bibliografică:
Rodica Anghelescu. O superioară calitate sufletească şi intelectuală / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1204, Anul IV, 18 aprilie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!