CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 918 din 06 iulie 2013        Toate Articolele Autorului

ATENŢIE LA DICŢIONARE!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

ATENŢIE LA DICŢIONARE!  

 

În ultima vreme se fabrică pe bandă rulantă ,,dicţionare” de tot felul în care sunt cuprinşi autorii care doresc asta. Dar se nasc mai multe întrebări! Cine coordonează aceste apariţii editoriale numite dicţionare? Cine sunt adevăraţii beneficiari?  

Am acceptat să fiu inclus în câteva dicţionare. Dacă la unul dintre ele am plătit 100 lei, plus taxa de transport cu fancurier de vreo 20 lei, pentru o prezentare de 2(două) pagini A4 cu poză, la al doilea am plătit 55(cincizeci) lei cu tot cu taxele poştale pentru 4(patru) pagini A4 cu poză şi o prezentare a autorului până la data apariţiei dicţionarului şi câteva creaţii alese de autor. Respectivul dicţionar având peste 825(optsutedouăzecişicinci) pagini!  

În anul acesta am primit un email de la o persoană care mi-a comunicat că sunt inclus într-un dicţionar. Sincer nu ştiam să fi solicitat acest dicţionar! Persoana respectivă m-a admonestat şi m-a catalogat drept amnezic. În final am acceptat să primesc dicţionarul. Aveam să am o amară surpriză, fiindcă am primit un fel de compendiu de 326 pagini în care autorii incluşi în volum au doar scurte prezentări sub o pagină A5 sau chiar mai mici, cu poze preferinţiale! Personal eram prezentat cu date din anul 2010! Acest dicţionar fiind datat 2013! Costul dicţionarului 100(unasută) lei plus taxele poştale. Pentru suma achitată normal era să primesc cel puţin 3 exemplare dacă nu 4 exemplare! Din acest motiv atenţionez pe toţi cei care doresc să accepte asemenea oferte să fie bine informaţi înainte de accepta. Nu am dorit să dau nume deoarece nu doresc să fac publicitate nici pro, nici contra.  

A consemnat Mihai LEONTE din Moldova Nouă.  

Referinţă Bibliografică:
ATENŢIE LA DICŢIONARE! / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 918, Anul III, 06 iulie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!