CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Impact > Istorisire >  


Autor: Cornelia Curtean         Publicat în: Ediţia nr. 1111 din 15 ianuarie 2014        Toate Articolele Autorului

Asii medicinei- Dr. Victoria Irimia
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Eleganta si charisma pe care o degaja aceasta doamna te fac sa te simti minunat in preaja sa. Ai in fata ta o femeie formidabila, puternica si probabil taria de caracter a fost cea care i-a coordonat pasii catre success.  

 

Pe medicul primar psihiatru Victoria Irimia -doctor in stiinte medicale, membru al Asociatiei Europene de Psihiatrie, managerul Spitalului Self Control Dr. Irimia din Pitesti- am avut onoarea s-o cunosc in spitalul privat care ii poarta numele- Dr. Irimia. Acesta este primul spital privat din judetul Arges, fondat in anul 1991.  

 

Am rugat-o sa-mi faca ,, radiografia,, reusitei performantelor sale medicale.  

Mentionez ca dr Irimia este unul dintre fondatorii scolii de psihiatrie romanesti, despre afectiunile psihice care au luat amploare in societatea actuala: adictia, depresia si tulburarile de alimentatie, dar si despre ce presupune activitatea de psihiatru si de manager al unui spital privat in Romania.  

Prima optiune a dumneaei a fost obstretica-ginecologie cu care si-a inceput activitatea ca si cadru didactic la Institutul de Medicina din Cluj.  

 

A trait dezagreabil momentele decretului care interzicea intreruperea sarcinilor si exista o mare tensiune, existau foarte multe femei care au trecut la provocarea de avorturi, ceea ce a facut-o sa se reorienteze, deci sa nu mai profeseze in acel mediu.  

Urmatoarea optiune a fost psihiatria, pe care o practica de multi ani, cu multe satisfactii profesionale. Despre aceasta mi-a relatat pe larg urmatoarele>  

,,Aici trebuie sa ai multa putere de convingere, este greu sa-ti explici si tu insuti. Daca reusesti sa-ti convingi pacientul, ai sansa unor izbanzi. Chiar daca in aceasta specialitate, spre deosebire de alte specialitati medicale, reusitele sunt foarte discrete, de multe ori esti pus in situatia sa eviti in public faptul ca o anumita persoana este pacientul tau, iar viata sa depinde de tine,,.  

Personal consult intre 10000 si 15000 de oameni pe an, persoane tinere, persoane care isi gasesc o insertie sociala, profesionala, care au familii serioase de suportat. oamenii se prezinta pentru nevroze sau pentru tulburari de personalitate, adeseori decompensate in diverse conditii. Consumul de alcool care este drogul cel mai la indemana sau chiar de alte droguri, incepand cu etnobotanicele si sfarsind cu heroina.  

Cele mai grele suferinte sunt de fapt in psihiatrie, in care omul sufera si mental, si trupeste si din punct de vedere al capacitatii lui de interrelationare. Ajunge sa fie marginalizat, sa fie privit ca un paria, un om care practic nu mai are viata si nu mai are viitor, care nu mai are prieteni, nu mai are familie, nu mai are pe nimeni, chiar daca boala lui este aceea care genereaza aceasta stare de fapt. La un moment dat trebuie sa existe si persoane interesate de viata lor, de posibilitatea lor de a trai normal sau cvasi-normal, iar aceste persoane sunt psihiatrii.  

 

Activitatea medicala privata nu este de fapt o afacere, este alternativa performanta la ceea ce exista in domeniul sanitar la nivelul etatizat. Pentru ca de fapt aici s-a partajat managementul oamenilor care stiu ce inseamna management sanitar.In Romania plutim in necunostinta de cauza privind organizarea sanitara.  

 

Am vrut sa fac ceva ce neimprovizat, unde oamenii sa primeasca asistenta medicala de calitate si unde sa se simta si bine. Din nefericire, si eu si familia mea am fost afectati de toate tarele sistemului sanitar si am vrut sa nu fac un spital exclusiv de psihiatrie, sa fac un spital general. Indiferent de suferinta pe care o au, oamenii pot fi vazuti aici in echipa medicala, pentru ca activitatea medicala este o activitate de echipa.  

Spitalul detine o ultramoderna clinica de chirurgie, amenajarea si infrastructura acesteia permit medicilor de orice specialitate sa efectueze operatii si alte proceduri medicale in siguranta si cu minimum de disconfort pentru pacientii nostri.  

Blocul operator destinat interventiilor chirurgicale de o mai mare complexitate beneficiaza de o infrastructura care sa permita chirurgului sa-si poata desfasura activitatea in cele mai bune conditii si sa-i ofere acestuia accesul imediat la orice informatie de ordin medical.  

Spitalul este dotat cu servicii de laborator pentru absolut toate tipurile de analize Laboratorul este acreditat de catre Asociatia de Acreditare din Romania - RENAR, recunoscuta ca Organism National de Acreditare prin OMIR- de asemenea acreditat standardului international ISO 9001:2008 de catre Global Grup Local Assessment Certification  

Nu exista un medic care sa stie tot. Am investit foarte mult,inclusiv intr-un centru de permanenta, pentru ca eu cred ca atata vreme cat in Romania asistenta medicala primara nu va fi asigurata 24 de ore din 24, pacientii nu vor fi bine asistati si se va cheltui fara rost pe transportul cu ambulantele care sunt foarte solicitate, de multe ori fara motiv sau uneori prea tarziu.  

 

Si trag foarte mult si pentru asta, dar m-am ambitionat sa arat cum trebuie sa fie asistenta medicala si poate cu timpul poate vor intelege si alti factori responsabili care de multe ori dau dovada de iresponsabilitate.  

Problema in Romania este ca se pleaca tot timpul de la bani, despre care se spune ca nu sunt, dar nimeni nu stie cati sunt de fapt si in ce gauri negre se duc.  

 

Organizarea sanitara trebuie facuta de oameni care lucreaza in sanatate si care au facut lucrul acesta, care nu sunt numiti sa conduca ceva despre catre trebuie sa invete atunci. Si care trebuie sa raspunda pentru ce au facut sau n-au facut. Si sa se porneasca de la asigurarea unei permanete de asistenta medicala pentru orice om din Romania.  

Sunt tot felul de restrictii care se impun unor doctori care au foarte mare responsabilitate. Lasa-l pe medic sa-si faca datoria, pentru ca direct proportional cu calificarea lui, este si responsabilitatea pe care o are. Si atunci lucrurile vor merge bine, indiferent ca vorbim de sistem de stat sau de sistem privat.  

 

 

Grija fata de pacient este principiu nostru fundamental. Obiectivul personalului este de a oferi ingrijire medicala de calitate si in maxima siguranta in toate stadiile de spitalizare, pentru recuperarea rapida a pacientului si revenirea in cel mai scurt timp posibil la activitatile sociale zilniceAccesul usor la serviciile medicale de inalta calitate, costurile accesibile si accentul pus pe preventie definesc activitatea noastra- e-mail office @dirmedical.ro ,,.  

Sursa.- revista Galenus  

Referinţă Bibliografică:
Asii medicinei- Dr. Victoria Irimia / Cornelia Curtean : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1111, Anul IV, 15 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Cornelia Curtean : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Curtean
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!